POTPISAN UGOVOR

NOVI POSAO ZA SPLITSKI ŠKVER Brodosplit će graditi pramac za kruzer

To je jedinstveni projekt za splitske brodograditelje, koji su na ovaj način postali ravnopravan poslovni partner
 Tom Dubravec/Cropix

SPLIT - Brodosplit i talijanska brodograđevna grupacija Fincantieri potpisali su ugovor po kojem će se u splitskom škveru graditi grand blokovi pramca za mega kruzer dužine 321 metar, radovi će početi u svibnju, a isporuka je predviđena za studeni ove godine, priopćeno je danas iz Brodosplita.

Riječ je o izgradnji najsloženijeg dijela brodskog trupa koji će imati više od 2000 tona čelika opremljenog cjevarskim i bravarskim komponentama kao i elektrotrasama. Radi se o vrlo zahtjevnom dijelu brodskog trupa tzv. bulbu dijelu pramca u kojem su sadržana i tri brončana propelera (trasteri), navode iz Brodosplita.

To je jedinstveni projekt za splitske brodograditelje, koji su na ovaj način postali ravnopravan poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu Fincantieri u zajedničkoj izgradnji luksuznog putničkog kruzera, kažu u Brodosplitu.

Ovaj ugovor, ističu iz splitskog brodogradilišta, rezultat je dugih pregovora u kojima je Brodosplit dokazao kvalitetu i po prvi put u svojoj povijesti uspostavio suradnju sa talijanskim, jadranskim susjedom koji ima više od 20.000 zaposlenih diljem svijeta.

Nakon završetka posla u Brodosplitu četiri izgrađena bloka bit će ukrcana na baržu te otegljena u brodogradilište Monfalcone gdje će se montirati brod (kruzer) koji se gradi u suhom doku.

Brodosplit je potpisao i novi ugovor sa domaćim naručiteljem iz Krila Jesenice za gradnju čeličnog trupa i nadgrađa mini-kruzera dužine oko 42 metra, te ugovor za gradnju mini kruzera dužine 40,87 metara.

Iz Brodosplita podsjećaju da su splitski škverani u prošloj i ovoj godini izgradili za domaće naručitelje četiri broda pa su novi ugovori nastavak izgradnje serije brodova za nautički turizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39