MAĐARSKI MEDIJI

Na prodaju ponuđeno četiri posto dionica MOL-a

 AFP PHOTO/Stan Honda

ZAGREB - Na prodaju je navodno ponuđeno 4,28 milijuna dionica mađarske naftne grupe MOL a prodavač zasada nije poznat, doznaju danas mađarski mediji.

Paket ponuđen na prodaju odgovara četiri posto MOL-ovih trezorskih dionica a prodaje se posredstvom banke Citigroup po cijeni između 11.800 i 12.200 mađarskih forinti, prenosi internetski portal Portfolio.hu.

Prodavač nije poznat a u Portfolio.hu spekuliraju da je riječ o kompanijama Dana Gas i Crescent Petroleum. Ime Dana Gas poznato je mađarskim investitorima, budući da je ta bliskoistočna energetska kompanija u veljači prošle godine prodala 1,6 posto udjela u MOL-u, što je izazvalo oscilacije u cijeni dionica mađarske naftne grupe. Sada imaju 1,4 posto udjela u MOL-u.

Crescent Petroleum iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima udio od tri posto.

Vrijednost paketa dionica mogla bi se kretati između 50 i 52 milijarde mađarskih forinti (163 do 170 milijuna eura), dodaje se u izvješću.

Transakcija će vjerojatno negativno utjecati na tržište jer čak i ako dionice budu prodane po najvišoj navedenoj cijeni, to bi odgovaralo popustu od oko 700 mađarskih forinti po dionici u odnosu na jučerašnje zatvaranje tržišta.

Još nema informacija je li prodaja zaključena ili je još u tijeku.

MOL-ova je dionica u prijepodnevnoj trgovini na Budimpeštanskoj burzi oslabila pet posto, što je njezin najveći pad od veljače prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:26