'Trebao je zaustaviti postupak'

Konzum zatražio izuzeće suca Mislava Kolakušića koji odlučuje o prijedlogu za pokretanje stečaja: 'Svojim javnim istupima pokazao je da je pristran'

Mislav Kolakušić
 Arhiva

Konzum je zatražio izuzeće suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutim temeljem prijedloga tvrtke Ovum, objavio je tportal.

Zahtjev je podnesen Trgovačkom sudu u srijedu, a Konzum od predsjednice suda Nade Nekić Plevko zahtijeva da bez odgode donese rješenje o izuzeću 's obzirom na to da je sudac Kolakušić javnim istupima i postupanjem jasno potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti'.

Sudac Kolakušić nije htio komentirati taj zahtjev Konzuma za tportal, a nije se javio ni na naše telefonske pozive.

Kako piše tportal, s obzirom na to da je u Agrokoru otvoren postupak izvanredne uprave, sudac Mislav Kolakušić je 'bio obvezan obustaviti daljnje postupanje u stečajnom postupku' nad Agrokorom, kao i sam stečajni postupak, navode u Konzumu.

U kompaniji smatraju kako sudac Kolakušić u više navrata oštro, subjektivno i pristrano javno istupao osporavajući osnovanost i primjenjivost zakona, stoji u podnesku Konzuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:07