POSAO I KARIJERA

JOŠ UVIJEK NISTE DOBILI POSAO PUTEM TWITTERA? Evo kako urediti svoj Twitter profil i pronaći posao pomoću njega

Društvene mreže davno su prestale biti rezervirane samo za zabavu, nego se u velikoj mjeri koriste i u poslovne svrhe - konkretnije za pronalaženje novog posla ili poslovnog projekta. Donosimo vam 6 koraka kako Twitter profil iskoristiti za samopromociju i predstavljanje u najboljem svjetlu.
 Foto: Colourbox

Dotjerajte svoj profil

O svom Twitter profilu razmišljajte kao o brendu koji treba potpuni vizualni i sazdržajni identitet. Ne podcjenjujte važnost profilne fotografije niti kratkog opisa koji stoji ispod nje. Pokušajte se u 160 znakova što preciznije i kreativnije predstaviti kako biste ostavili dobar "prvi dojam".

Pratite relevantne tvrtke

Na Twitteru pronađite tvrtke koje vas zanimaju i u kojima biste rado dobili posao. Proučite koga one prate i na koji način komuniciraju sa svojim tviterašima.

Uključite se u rasprave

Nakon što ih jednom počnete pratiti, uključite se u njihove rasprave. Obavezno koristite opcije Retweet i Favorite i na taj način se istaknuti među brojnim pasivnim tviterašima. Pripazite samo da su vaši komentari relevantni i smisleni.

Koristitite Twitter tražilicu

Koristeći određene hashtagove pronađite željene riječi i pojmove koji će vam pomoći u nalaženju novog posla ili projekta.

Pratite određenu tematiku

Odličan način na koji ćete pokazati da pratite relevantna područja te da se informirate o svim aktualnostima vezanima uz to. Tražite i na svom profilu dijelite vijesti, fotografije i informacije koje su vam bitne.

Uključite svoj Twitter profil u životopis

Uključivanjem svog Twittera u životopis pokazat ćete mnogo toga: transparentnost, stručnost, društvenost, način komunikacije, područje interesa i mnoge druge informacije koje bi potencijalnom poslodavcu ili poslovnom partneru mogle biti bitne. Pobrinite se da ga redovito i kvalitetno održavate jer vas vaš Twitter profil u velikoj mjeri predstavlja i opisuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:49