VELIKA VIJEST

FACEBOOK PREDSTAVIO NOVU APLIKACIJU Ako želi, pronaći će vas među 800 milijuna različitih fotografija, za manje o 5 sekundi

Korisnike popularne društvene mreže zasigurno će posebno obradovati vijest o novoj Facebook aplikaciji pomoću koje će moći još jednostavnije i kreativnije dijeliti svoje fotografije s određenim ljudima.
 AP

Moments aplikacija predstavlja impresivno tehnološko rješenje na kojemu je Facebook radio godinama: od algoritma koji prepoznajte lica ljudi na svim fotografijama pa do grupiranja većeg broja fotografija (poput vjenčanja, raznih proslava i okupljanja) i mogućnost dijeljenja - u SAD-u već je osvojila velik broj korisnika.

Zanimljivo je da aplikacija prepoznaje lica s 98-postotnom točnošću, a zatim pomoću ‘behind the scenes’ tehnologije grupira fotografije.

Fascinira i činjenica kako između 800 milijuna fotografija, aplikacija će željeno lice pronaći za manje od 5 sekundi, a također prepoznaje lica koja se nalaze na fotografiji, no nisu vidljiva, odnosno okrenuta prema kameri.

Sam način funkcioniranja aplikacije uistinu je revolucionaran i predstavlja početak jedne nove tehnološke ere.

- Jedan od najvećih problema modernog doba je prevelik broj informacija i nedostatak vremena da ih se se obradi. Praktičan primjer aplikacije je da među velikim brojem fotografija u vašem mobitelu grupirate fotografije primjerice svog djeteta i među stotinama odaberete najbolju - izjavio je Mike Schroepfer iz Facebooka i dodao kako je to samo početak jednog znatno većeg i složenijeg projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:32