POSAO I KARIJERA

EVO ZAŠTO NIKAD NE BISTE TREBALI RUČATI SAMI Iskusni poduzetnici i lideri se slažu: u poslovnom svijetu sve se računa!

Poznato je kako ručak za radnim stolom ne šteti samo vašem društvenom životu, nego i zdravlju te razini stresa, a iskusni poduzetnici i lideri slažu se u još jednom - ručak za radnim stolom najviše šteti vašoj karijeri.
 Foto: Colourbox

- Ručak je najbolja networking prilika koja vam se pruža svaki dan - izjavila je uspješna američka poduzetnica Salli Setta i dodala kako ona svoje zaposlenike uvijek potiče da ručak provedu u društvu kolega ili poslovnih partnera.

- Ručak treba, u poslovnom smislu, biti produktivan te pomno isplaniran. Nije dovoljno samo reći Bok, idemo nešto pojesti! - objasnila je Salli.

Uspješan ručak, osim što će zadovoljiti osnove fiziološke potrebe, zadovoljit će i vaš poslovni apetiti - posebice ako će biti isplaniran na jedan od dva načina: ručak dogovorite s osobom od koje možete nešto saznati ili naučiti, a druga stvar - ručak dogovorite ukoliko nekome želite prenijeti važnu poruku ili ga uvjeriti u nešto.

- Razgovarajte s ljudim o njihovim idejama, ali podijelite i svoje mišljenje - izjavila je te dodala kako ćete ljude na taj način najlakše uvjeriti da ste osoba za bolju poziciju u uredu ili određen projekt. Važno je da vas suradnici upoznaju i u opuštenom izdanju.

Neformalna druženja su znatno učinkovitija u svim poslovnim segmentima i lakše je prenijeti, ali i primiti poruku. Stoga, ima li bolje ideje od toga da sljedeći ručak ne provedete sami za radnim stolom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:42