BURZA

Dionice Ine vrijede više i treba ih držati

Poslovni rezultati za prvi kvartal ipak se ocjenjuju kao ‘neutralni’ zbog loših brojki plinskog biznisa

ZAGREB - Iako Ina više pažnje plijeni poslovnim problemima s kojima se suočava, analitičari Raiffeisen Centrobanka smatraju da je njena dionica vrlo atraktivna za ulaganje. Dodijelili su joj ocjenu “držati”, uz ciljanu cijenu od 2031 kunu.

Na Zagrebačkoj burzi trenutačna se cijena Inine dionice vrti oko 1700 kuna. Razlog za tako pozitivan stav prema Ininoj dionici analitičari Raiffeisen Centrobanka pronalaze u brojkama o volumenu proizvodnje i marže u “upstream” biznisu (istraživanje i proizvodnja nafte i plina). Rezultate za prvi kvartal ipak ocjenjuju “neutralnima” zbog loših brojki plinskog poslovanja, pa otuda i preporuka “držati”.

Ina Grupa je u prvom kvartalu ostvarila neto gubitak od 131 milijun kuna, 441 milijun kuna manje nego u istom razdoblju 2009. Plinski biznis pridonio je ukupnim neto gubitkom od 207 milijuna. Ostvaren je ukupni prihod od 5,3 milijarde kuna, što je 5,5 posto više nego u istom razdoblju lani. Prihodi od prodaje porasli su 10,4 posto, dok su ukupni rashodi u prvom kvartalu manji za gotovo 900 milijuna kuna, pa se tome može zahvaliti dobar rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28