NOVA PRAVILA ZA ZAPOSLENIKE

Najveća američka duhanska kompanija zabranjuje pušenje u svojim uredima

 Arhiva

Kad se ni kod Joea Camela više ne smije zapaliti, znate da je s pušenjem u Americi gotovo.

Reynolds American, druga najveća američka duhanska kompanija, zaposlenicima od 2015. neće dopuštati pušenje u uredima. Nakon više od desetljeća brutalne kampanje protiv pušenja u SAD-u koja je utjecala na cijeli zapadni svijet, začuđuje da je ijedna američka tvrtka, pa bio to i Reynolds American, do danas dopuštala pušenje na radnom mjestu. Odavno su ga zabranili u kompanijskoj kantini i teretani.

Sada podižu kabine za pušenje i u svim prostorima, od hodnika i liftova do konferencijskih dvorana, ostavljaju samo mogućnost pućkanja eletkronskih cigareta i žvakanja duhana, potvrdio je američkim medijima glasnogovornik kompanije David Howard. “Uvjereni smo da je ovo ispravan potez i da je krajnje vrijeme da to učinimo, kad već i sami nudimo cijelu paletu proizvoda za bezdimno pušenje.” rekao je Howard. Sam i kroz podružnice, Reynolds American proizvodi duhan za žvakanje Camel i Grizzly, elektronske cigarete vuse i u jakoj je poziciji na novom rastućem tržištu mirisa za elektronske cigarete. Upravo završavaju opsežan posao spajanja s trećom najvećom američkom duhanskom tvrtkom Lorillad vrijedan 27,4 milijarde dolara.

U Reynolds Americanu pušača je koliko i u cijeloj zemlji, oko 18 posto. Prije desetak godina bilo ih je 25 posto. Američka fondacija za prava nepušača procjenjuje da se samo pola zaposlenih građana na radnom mjestu pridržava zakona o zabrani pušenja. Tradicionalna uporišta duhanske proizvodnje poput Virginije, Sjeverne Karoline i Tennesseeja nikad nisu ni donijele takve zakone, tvrde u Fondaciji. Reynolds Americanov najveći rival Altria Grupa u sjedištu Philip Morrisa u Richmondu u Virginiji unatoč liberalnim zakonima ne dopušta pušenje u liftovima, na hodnicima i u tvornicama, rekao je njihov glasnogovornik David Sylvia. Smiju pušiti samo zaposlenici koji sami sjede u uredima a ostalima su na raspolaganju sobe za pušenje i pušačke zone u kantinama i konferencijskim salama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33