Agrokor

BANCA INTESA OD ZVIJEZDE TRAŽI ISPLATU 15 MILIJUNA EURA Postupak je pokrenut u Srbiji zbog jamstva za lanjski kredit

 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Banca Intesa A.D. Beograd pokrenula je parnični postupak protiv Zvijezde pred Privrednim sudom u Beogradu, obavijestili su danas iz te kompanije iz sustava Agrokora.

Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovi danog jamstva za obvezu Agrokora d.d., preuzetu za kredit iz studenoga prošle godine u visini 15,39 milijuna eura.

Izvanredna uprava Agrokora je prošloga tjedna objavila informaciju o statusima svih parničnih i ovršnih postupaka koji se trenutno vode protiv Agrokora i povezanih kompanija u Hrvatskoj, te Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Engleskoj. U toj informaciji je također objavljeno da je Banca Intesa pokrenula postupak naplate duga protiv Zvijezde, ali i Konzuma, Jamnice, Agrokor Trgovine i PIK-a Vrbovec, ali nisu objavljeni iznosi jamstava.

Također je objavljeno da je Banca Intesa podnijela prijedlog za određivanje privremene mjere u pogledu udjela u tvrtki Idea kojeg drži Konzum, a na koje Izvanredna uprava priprema odgovor.

Banca Intesa je pokrenula i ovršni postupak protiv Agrokora nad njegovim udjelom u tvrtkama Dijamant, KRON, M-Profil SPV, i Nova Sloga, a izvanredna uprava je uložila prigovor i u ovom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:27