VEDRAN PETEH CROPIX
BRZI I ŽESTOKI

U nogomet se zaljubio još u vrtiću, iako je tata za njega imao druge planove

Otac Lovre Majera nadao se da će nastaviti obiteljsku tradiciju i trenirati borilačke sportove, no živahni dječačić "otkrio" je loptu i više ništa drugo nije dolazilo u obzir: danas je reprezentativac u formi života.

Otac Lovre Majera nadao se da će nastaviti obiteljsku tradiciju i trenirati borilačke sportove, no živahni dječačić "otkrio" je loptu i više ništa drugo nije dolazilo u obzir: danas je reprezentativac u formi života.

Zagrepčanin Lovro Majer (26) odrastao je na Britancu, već u vrtiću promijenio je dva kluba, a sa šest godina je zaigrao za Dinamo. U ljeto 2021. za 12 milijuna eura prelazi u francuski Rennes, a dvije godine kasnije u transferu vrijednom 30 milijuna eura odlazi u redove njemačkog bundesligaša Wolfsburga.

PLAN A

Iako je završio srednju školu za hotelijersko - turističkog tehničara, nikada nije imao plan B, već mu je jedina opcija bio nogomet. Njegov ga je otac, nekadašnji taekwondo reprezentativac Egon Majer pokušao nagovoriti da trenira neki borilački sport, taekwondo ili boks u želji da se nauči braniti, ali mali Lovro već sa pet godina znao je da ga zanima samo nogomet. Danas je važan veznjak Hrvatske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i od njega se očekuje mnogo jer je trenutno u najboljoj životnoj formi. To je dokazao i tijekom utakmice protiv Sjeverne Makedonije na pripremama kada je zabio dva gola. Iza njega je i odlična sezona u njemačkom Wolsfburgu.

image
DAMIR KRAJAC CROPIX

"Treniram svaki dan, dajem sve od sebe. Sretan sam što sam uspio i izdržao najteži period, ali mislim da nisam ni na polovici onoga što želim i mogu napraviti", kazao je nedavno.

ŽIVOT NA OTOKU

Na Instagramu ima 143 tisuće pratitelja ali ondje fanovima servira samo sport, privatne fotke daje na kapaljku, a među njima nema nijedne s djevojkom Paulom Puškaš. Zagrebačka manekenka, magistrica ekonomije zaposlena u multinacionalnoj kompaniji osvojila je njegovo srce te s njim putuje ovisno o transferima, no o braku i djeci još ne razmišlja. Za vrijeme lockdowna, kada se nogomet nije igrao, iskoristio je pauzu i posjetio otok Ugljan gdje mu živi otac. - Dane sam provodio baš dobro, radeći stvari koje inače nikada ne radim. Učio sam kuhati, pospremao sam oko kuće, ali sam i dosta samostalno trenirao, i to prilično žestoko – Kazao je Majer te dodao da u kasnijoj životnoj dobi mašta o životu na Ugljanu.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
20. rujan 2024 17:20