BAŠ NAŠ/INSTAGRAM
Diljem Hrvatske

Gdje gledati Vatrene? Imamo popis najboljih lokacija na otvorenom za praćenje utakmica s ekipom

Svi ljubitelji nogometa složit će se da se utakmice najradije prate u dobrom društvu. Istražili smo navijačke punktove u Zagrebu i ostalim gradovima i saznali na kojim sve lokacijama možemo pratiti našu reprezentaciju, a pritom uživati u zabavi na otvorenom i raznolikoj ponudi hrane i pića.

Svi ljubitelji nogometa složit će se da se utakmice najradije prate u dobrom društvu. Istražili smo navijačke punktove u Zagrebu i ostalim gradovima i saznali na kojim sve lokacijama možemo pratiti našu reprezentaciju, a pritom uživati u zabavi na otvorenom i raznolikoj ponudi hrane i pića.

Nogometna groznica uskoro će ponovno zavladati Europom. U jeku su posljednje pripreme za Europsko prvenstvo koje započinje u petak 14. lipnja, dok će naši Vatreni na teren istrčati dan kasnije i odmjeriti snage s reprezentacijom Španjolske. Svi ljubitelji nogometa složit će se da se utakmice najradije prate u dobrom društvu i po mogućnosti na otvorenom. Istražili smo navijačke punktove u Zagrebu i ostalim gradovima i saznali na kojim sve lokacijama možemo pratiti našu reprezentaciju, a pritom uživati u zabavi na otvorenom i raznolikoj ponudi hrane i pića.

ZAGREB:

1. Trg bana Josipa Jelačića

Na glavnom trgu, kao i svake godine, gledat će se svaka utakmica Vatrenih i to preko golemog video zida. Najveća koncentracija navijača odvija se upravo u samom centru grada, gdje je svaka utakmica popraćena popularnim feštama duž Bogovićeve ulice i Cvjetnog trga.

image
DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

2. BAŠ NAŠ festival

Poznati festival vratio se na Bundek. Nogometna groznica je tema ovogodišnjeg izdanja Food&Ball, ali tu su kao i uvijek red dobre hrane i red dobre glazbe. Svaka će se utakmica popratiti na velikom ekranu, a nakon svake utakmice domaćini festivala pripremaju zabavu za pamćenje.

3. Vinski grad na Trgu Franje Tuđmana

Od 14.6. - 29.6.2024. održava se festival pod imenom Vinski grad, a u sklopu festivala, posjetitelji će na velikom ekranu imati priliku pratiti i utakmice Vatrenih, dok pritom uživaju u gastro ponudi festivala.

4. Lollipop Summer Cup

Popularni party na Jarunu na kojem vlada klupska glazba 2000-ih uvijek iznova oduševljava sa svojom atmosferom i scenografijom. Ako želite biti dio ove najpoželjnije party priče, novu priliku imat ćete na Summer Cup događaju sezone, u subotu, 15. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun. Ususret samom partiju, od 17 sati bit će organizirano i zajedničko gledanje utakmice nogometnog Europskog prvenstva u kojoj će naši Vatreni snage odmjeriti s reprezentacijom Španjolske.

OSTATAK HRVATSKE:

I drugi gradovi pripremili su organizirano gledanje utakmica. I ove godine otvara se najveća Fan zonu u Slavoniji i Baranji, osječka Tvrđa. U organizaciji tri ugostiteljska objekta pod pokroviteljstvom grada Osijeka koja se nalaze na Trgu Svetog Trojstva dočekat će vas veliki led ekran te zabavni glazbeni program prije i nakon utakmice. Zbog utakmice Vatrenih, u subotu će se na trenutak zaustaviti i protokol riječke regate Fiumanke, a na Gatu Karoline Riječke, bit će organizirano javno praćenje utakmice hrvatske reprezentacije.

Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik, uoči Europskog prvenstva građanima Splita poručio je da građani hrvatsku nogometnu reprezentaciju neće moći gledati na otvorenim prostorima Rive i Marmontove ulice, dvije glavne ulice u gradu, na što su najviše reagirali ugostitelji. Poručio je kako je uski krug starog grada zaštićen kao javno dobro, ali da će ostatak centra grada, moći kao i svake godine, prenositi utakmice reprezentacije na terasama svojih objekata.

Linker
18. rujan 2024 10:41