Kralj Frederik na Grenlandu

 IDA MARIE ODGAARD/AFP/PROFIMEDIA
Osvježenje na sjeveru

Kralj Frederik s obitelji otišao na Grenland, pažnju javnosti ukrali 13-godišnji blizanci koje ima s kraljicom Mary

Danski kraljevski par odlučio se malo ohladiti prije novih toplinskih valova koji su preplavili više od pola Europe pa su umjesto na more otišli u polarne krajeve.

Danski kraljevski par odlučio se malo ohladiti prije novih toplinskih valova koji su preplavili više od pola Europe pa su umjesto na more otišli u polarne krajeve.

Vjerojatno bi se mnogi za vrijeme sparnih ljetnih dana zamijenili s danskom kraljevskom obitelji koja je svježinu potražila na - Grenlandu. Pomalo nadrealno izgledaju njihove fotografije u jaknama, rukavicama i s kapama na glavi iako je tamo službeno započelo ljeto međutim prosječne temperature ni u ovo doba godine ne prelaze 10 stupnjeva Celzijusa.

image

Kralj Frederik, Grenland

IDA MARIE ODGAARD/AFP/PROFIMEDIA
image
IDA MARIE ODGAARD/AFP/PROFIMEDIA

Kralj Frederik i kraljica Mary, koji su iza sebe ostavili bračne razmirice, na najveći otok na svijetu poveli su i svoje 13-godišnje blizance Vincenta i Josephine. Oni nisu tamo kako bi sudjelovali u obavezama svojih roditelja, jer naravno, kraljevski par je na Grenlandu, inače danskom teritoriju, na službenoj turneji.

Blizanci su se pridružili mami i tati na izletu brodom u Qeqertarsuaq, gdje su pomogli u instaliranju novog mikrofona za praćenje kitova za znanstvena istraživanja na Arktiku. Nakon obavljenog zadatka došlo je i vrijeme za zabavu. Kada je brod pristao u Qeqertarsuaq, Vincent i Josephine sudjelovali su u nogometnoj utakmici kao i u obiteljskoj utrci svih stanovnika.

Inače, najmlađa djeca kraljevskog para, koji još imaju 18-godišnjeg princa Christiana te godinu dana mlađu Isabellu, do nedavno su se rijetko mogli vidjeti u javnosti. A od kada je Frederik u siječnju postao danski kralj i oni su postali više prisutni u javnosti. Bili su na tatinoj krunidbi, potom su se u svibnju pojavili na proslavi njegovog rođendana, nedavno su bili i na proslavi srednjoškolske diplome njihovog starijeg brata, a sada su s roditeljima otišli i na Grenland. Za sada nije poznato je li javno pojavljivanje tinejdžerima postalo zabavnije nego prije ili u tome prste imaju mama i tata. Par sa svojom djecom na Grenlandu ostaje do 6. srpnja.

Linker
20. rujan 2024 19:26