BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK
Slavlje na dvoru

Jordanski princ Husein i princeza Rajwa postali roditelji djevojčice, dali joj ime koje je u obitelji već dobro poznato

Iz jordanske je palače stigla službena potvrda o dolasku prinove, a čestitke pristižu sa svih strana.

Iz jordanske je palače stigla službena potvrda o dolasku prinove, a čestitke pristižu sa svih strana.

Jordanski princ Hussein (30) i princeza Rajwa (30) postali su roditelji, na svijet je stigla njihovo prvo zajedničko dijete, djevojčica kojoj su izabrali ime Iman, isto kakvo nosi i prinčeva sestra. Njezinim su rođenjem kralj Hussein II. i kraljica Rania dobili nove titule koje ih posebno vesele - one djeda i baka, a vijest je i službeno potvrđena.

"Njihova Kraljevska Visočanstva neizmjerno su presretna i zahvalna što su dočekala svoje prvorođenče i pozivaju dobronamjernike da umjesto slanja darova i cvijeća razmotre donacije Fondu Al-Aman za bolju budućnost siročadi", stoji u objavi koja je pristigla iz palače.

image

Princ Hashem i princeza Iman Bint Abdullah s malenom nećakinjom koja je ime dobila upravo po njoj

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Budući da je dijete žensko, neće biti uključeno u liniju nasljeđivanja prijestolja. Prema ustavu njihove zemlje, tron je nasljedan prema dinastiji kralja Abdullaha Ibn Al-Husseina i prelazi samo preko muške djece.

"Kraljevski Hašemitski dvor ovim povodom upućuje svoje iskrene čestitke Njihovom Veličanstvu Kralju Abdullahu II. i Kraljici Raniji Al Abdullah i želi Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prijestolonasljedniku Al Husseinu i Princezi Rajwi dobro zdravlje i radost dok dočekuju svoje dijete", stoji u čestitci s dvora.

Hussein i Rajwa vjenčali su se 1. lipnja 2023. godine, na slavlju je bilo 1700 uzvanika, međi kojima i članovi kraljevskih obitelji iz cijelog svijeta. Svi oni doputovali su u Amman, uključujući britanskog princa Williama i princezu Kate Middleton, kao i mnoge druge kraljevske predstavnike. Vjenčali su se prema islamskoj ceremoniji u palači Zahran u kojoj su se prije 31 godinu vjenčali i prinčevi roditelji, a mladoženjina je svečana uniforma bila nadahnuta onom kakvu je njegov otac nosio na vjenčanju.

image

Princ Hussein i princeza Rajwa na vjenčanju

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Rajwa je svoju titulu princeze dobila nakon udaje, a prema pisanju Voguea Arabia, Hussein ju je upoznao preko zajedničkih prijatelja.

"Upoznao sam Rajwu preko starog prijatelja iz škole. Smatram se sretnikom jer se ne sreće svaki dan netko poput nje", rekao je na forumu u organizaciji Zaklade prijestolonasljednika u travnju 2023. godine.Nije jasno na koju je školu točno mislio, iako su oboje pohađali koledže u Sjedinjenim Američkim Državama. Rajwa je rođena u Saudijskoj Arabiji, no stekla je diplomu arhitektice na Sveučilištu Syracuse u New Yorku, kao i diplomu iz vizualnih komunikacija na Fashion Institute of Design and Merchandising u Los Angelesu. On je diplomirao na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst u Engleskoj i na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu.

image

Novorođena princeza Iman sa u naručju svoje bake, kraljice Ranije i kralja Abdullaha II.

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Jordanska kraljevska obitelj tako je postala veća za jednu članicu koju su svi čekali s velikim nestrpljenjem. Kraljica Rania šalila se čak na svoj račun što će jednog dana postati baka i nije krila koliko je zbog toga uzbuđena.

"Uvijek sam uvijek govorila da mi je najdraža titula mama, ali mislim da će se to brzo promijeniti u arapsku riječ za baku. I želim biti zabavna baka. Imamo izreku na arapskom koja glasi ‘nijedna nam osoba nije draža od naše djece, osim naših unuka.‘ Tako da sam jako uzbuđena što ću uskoro imati bebe u svom životu. Neću vršiti pritisak, ali hoću", rekla je tijekom gostovanja u emisiji Good Morning America u rujnu 2022. godine.

Linker
06. rujan 2024 13:21