Neke trenutke bilo je teško gledati

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK
LUDA VEČER

Emocije na vrhuncu: Izrazi lica princa Williama govore više od riječi, mnoge je podsjetio na nestašnog sina

Britanski prestolonasljednik u društvu Aleksandra Čeferina i Louisa Figa emotivno je proživljavao četvrtfinalni susret engleske reprezentacije na Euru 2024. u Njemačkoj.

Britanski prestolonasljednik u društvu Aleksandra Čeferina i Louisa Figa emotivno je proživljavao četvrtfinalni susret engleske reprezentacije na Euru 2024. u Njemačkoj.

Bila je to luda večer u njemačkom gradu Düsseldorfu, na čijem su stadionu snage u četvrtfinalnoj utakmici Europskog prvenstva u nogometu 2024. odmjerile reprezentacije Engleske i Švicarske. Prvo poluvrijeme bilo je teško gledati, jer u prvih 45 minuta susreta koji je odlučivao o trećem polufinalistu Eura u Njemačkoj nije bilo pravih prilika, a obje su reprezentacije igrale na sigurno bez šansi za zgoditak. Stvari su se zakuhale u drugom poluvremenu, kad su Švicarci pred kraj utakmice poveli, a Englezi su uspjeli izjednačiti, što je utakmicu odvelo u produžetke.

image

Nije mu bilo lako kad su Švicarci poveli

INA FASSBENDER AFP

U tih pola sata usprkos brojnim prilikama niti jedna reprezentacija nije uspjela osigurati pobjedu, pa su o prolazu i ispadanju odlučivali - jedanaesterci. U infarktnoj završnici na kraju su slavili Englezi, što je izazvalo euforiju među engleskim navijačima, te šok i nevjericu među švicarskim fanovima.

image

U prvom poluvremenu bio je razočaran igrom

INA FASSBENDER AFP

Utakmicu će dugo pamtiti i britanski prestolonasljednik, princ William koji je zbivanja na stadionu u Düsseldorfu pratio iz svečane lože u kojoj mu je domaćin bio slovenski menadžer Aleksander Čeferin, aktualni predsjednik Europske nogometne organizacije UEFA-a. Princ William je na svoje mjesto stigao dobro raspoložen, uvjeren u pobjedu svoje momčadi predvođene jednim od najboljih napadača svijeta Harryjem Kaneom, a prije utakmice pozdravio se s portugalskom nogometnom legendom Luisom Figom.

image

Princ William potpuno se uživio u razgovor o taktici

ADRIAN DENNIS AFP

No, kad su se stvari na terenu zakomplicirale, posebno nakon vodstva švicarske reprezentacije, princ William izgubio je živce i počeo se ponašati poput svih ostalih engleskih navijača na stadionu. Uhvatio se za glavu, u nevjerici vrtio glavom i zagledao se razočaran u pod. Burno je nekoliko minuta kasnije proslavio izjednačujući zgoditak svoje momčadi, a nakon toga je emotivno proživljavao svaku uzbudljivu situaciju na terenu.

image

Emotivan susret s portugalskom nogometnom legendom Luisom Figom

INA FASSBENDER AFP

A najinfarktnija je bila sama završnica i izvođenje kaznenih udaraca kojima je odlučen pobjednik, što je bilo teško za gledati, jer je svaki udarac mogao odlučiti pobjednika. Na kraju su slavili Englezi bez promašenog jedanaesterca i tada je započelo slavlje s pjesmom engleskih navijača kojima se pridružio i princ William.

image

Princa Williama čekalo je mjesto u svečanoj loži u Dusseldorfu

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK

Kako god, bila je to noć emotivnog pražnjenja, koje je kako tvrde psiholozi, preduvjet za uspješno nošenje sa stresnim situacijama s kojima se svi svakodnevno susrećemo, pa tako i britanski prestolonasljednik. Uostalom to je i jedan od glavnih razloga - uz ljepotu igre - zašto je nogomet najvažnija sporedna stvar i najpopularniji sport na svijetu. A princ William je svojim izrazima lica mnoge podsjetio na svoje nestašne sinove, prvenstveno na princa Louisa, koji na protokolarnim događajima svjetsku javnost zabavljaju svojim neskrivenim emocijama.

image

Na kraju je slavio

JOHN SPENCER/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

I zapljeskao engleskoj reprezentaciji na prolasku u polufinale

JOHN SPENCER/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
20. rujan 2024 06:32