Osječki vaterpolist i ugostitelj jednog dana bi volio imati vlastiti restoran i kafić

 PRESS NOVA TV
Ispisao povijest

Pobjednik "Survivora" otkrio nam je na što će potrošiti 15 tisuća eura i čime će se baviti nakon showa

Osječki vaterpolist i ugostitelj Luka Rimac u finalu je bio bolji od dubrovačke kineziologinje koju su mnogi smatrali favoritkinjom za osvajanje trofeja i 15 tisuća eura.

Osječki vaterpolist i ugostitelj Luka Rimac u finalu je bio bolji od dubrovačke kineziologinje koju su mnogi smatrali favoritkinjom za osvajanje trofeja i 15 tisuća eura.

Nakon 90 dana "Survivora", tijekom kojih je s ostalim natjecateljima živio u džungli Dominikanske Republike, borio se s vrućinom i vlagom, jeo uglavnom rižu i kokos te savladavao iscrpljujuće poligone u borbi za nagrade i plemenski imunitet, Luka Rimac izašao je lakši za 15 kilograma, a teži za 15 tisuća eura. Toliko je, naime, osvojio pobijedivši u trećoj sezoni regionalnog reality showa Nove TV - kao prvi muškarac u hrvatskoj ekipi, jer su dosadašnje pobjednice Nevena Blanuša i Antonia Ivić.

"Osjećaj je fenomenalan. Nema ljepšeg iskustva nego kad nakon tako dugog boravka kraj okruniš pobjedom. Mali broj ljudi to može iskusiti. Ponosan sam na sebe i počašćen što sam bio dio tog projekta. Imao sam pozitivnu tremu, no u posljednje natjecanje sam ušao smireno, bez stresa i tenzija. Želio sam maksimalno uživati u poligonima, u tom "zadnjem plesu", kako smo nazvali finale. Znao sam da ću se nakon toga napokon okupati, najesti i odmoriti", rekao nam je 26-godišnji Osječanin i otkrio kako dio osvojenog novca planira potrošiti na egzotično putovanje, a najvjerojatnije će to biti tura Bangkok-Phuket-Kuala Lumpur-Singapur. No, Luka najveću vrijednost iz "Survivora" smatra iskustvo preživljavanja u divljini i ljude koje je ondje upoznao. Među njima je i dubrovačka kineziologinja Mihaela Pavlović s kojom je bio u specifičnoj situaciji: borili su se u finalu, a osjećali simpatije jedno prema drugome. Prozvali su ih mamom i tatom plavog plemena pa je Luka nakon pobjede u šali rekao kako "pehar ostaje u kući". Otkrio nam je i kakav im je odnos nakon izlaska iz showa.

image

Luka Rimac je u finalu pobijedio Mihaelu Pavlović

PRESS NOVA TV

"Mihaela je predivna cura i ima sve kvalitete koje očekujem od buduće partnerice. Kad god bi mi bilo teško, razgovori s Mihaelom bi mi pomogli i olakšali put u "Survivoru". U show sam se prijavio da budem jedini preživjeli, a ne da nađem srodnu dušu, no bit će mi drago ako se naš odnos nastavi", otkriva Luka, kojem je bilo neobično boriti se protiv nekog tko mu je toliko drag. No, sport su stavili ispred emocija, što znači da puštanje na poligonu nije dolazilo u obzir. Luka, međutim, nije ni pretjerano slavio nakon pobjede. U jedan iza ponoći je u vili u Dominikani prvo "smazao" čokoladni namaz na kruhu, a kad se vratio u rodnu Slavoniju njegov tata je ispekao janjetinu.

image

Dio osvojenog Luka planira potrošiti na daleko putovanje

PRESS NOVA TV

Luka se sada želi dobro odmoriti, a u početkom srpnja se planira vratiti poslu voditelja dva restorana u Poreču - u jednom se uglavnom nude steakovi i burgeri, a drugi je azijski. Zato posljednje tri godine šest mjeseci sezonski radi u Istri, a šest je u Slavoniji. Njegov tata Jozo ima građevinsku tvrtku u Osijeku, mama Dinka je voditeljica odjela u jednom trgovačkom lancu, a četiri godine starija sestra Ines je trgovkinja. Luka je pak odmalena u sportu: u početku je igrao nogomet, a s dvanaest godina je prešao na vaterpolo.

"Počeo sam ga trenirati s devet-deset godina, a predložila mi je mama jer je obiteljski prijatelj bio trener vaterpola. Zavolio sam taj sport iako u Osijeku nije pretjerano zastupljen. Nemamo zatvoreni 50-metarski bazen pa smo ljeti išli na otvoreni na Copacabani. Jedan od većih uspjeha bilo nam je osvajanje drugog mjesta za mlađe juniore", prisjeća se Luka, dodajući kako je u rodnom gradu završio jezičnu gimnaziju, no fakultet ga nije zanimao. Od učenja mu je bilo draže raditi pa je već u trećem razredu srednje škole počeo konobariti, a kasnije je postao voditelj noćnog kluba. Taj je posao radio tri godine, no željan mirnijeg života i normalnijeg bioritma zaposlio se u restoranu u Poreču. Zanimljivo je da je i sam talentiran za kuhanje.

image

Luka i Mihaela nisu skrivali međusobne simpatije u ‘Survivoru‘

PRESS NOVA TV

"Prije tri godine sam se prijavio u "MasterChef". Prošao sam dva kruga, trebao se predstaviti s jelom koje bi odlučilo upadam li ili ne, no taman sam dobio ponudu za posao u Istri i odustao od showa", otkriva Luka, koji ipak nije želio propustiti priliku za "Survivor" jer mu se sviđa spoj igara na poligonu, međuljudskih odnosa i avanture. Ispunio je online prijavnicu, no prvi casting je morao propustiti jer je bio u Londonu (Luka, naime, obožava putovanja i proputovao je skoro cijelu Europu), ali otišao je na drugu audiciju. Kaže da se nije posebno pripremao, no kad je saznao da postoji velika mogućnost da upadne pojačao je vježbanje u teretani i plivačke treninge.

"Onima koji se misle prijaviti poručio bih da više trebaju biti jači psihički nego fizički, jer sve je u glavi. Kad dođeš u situaciju gladovanja - koje mi je uz ograničeno kretanje najteže palo - shvatiš kako razmišljaš i kakav si čovjek. Ali treba to doživjeti. Prvih trideset dana je jako teško, no nisam ni sekunde požalio. Zahvalan sam na svakom danu i satu, jer takvo iskustvo nema cijenu. Svoj život dijelim na prije i poslije "Survivora". Mislim da iz tog showa svi izlaze kao bolji i jači ljudi", ističe Luka, dodajući kako nakon svega odlazi čistog obraza jer nikoga nije uvrijedio, gazio i omalovažavao da bi došao do cilja. Sve je ostvario vlastitom sposobnošću i siguran je da će se nastaviti družiti s većinom kandidata. U slobodno vrijeme se najradije druži s prijateljima, boravi u prirodi i šeće sa psom. Njegov ljubimac je 12-godišnji chow chow Tedi. Luka bi u budućnosti volio imati vlastiti kafić i restoran, no vidi se i u nekom novom "Survivoru".

image

Osječki vaterpolist i ugostitelj jednog dana bi volio imati vlastiti restoran i kafić

PRESS NOVA TV

"Kad bi me zvali u all star sezonu, vjerojatno bih pristao. Da me to netko pitao nakon 15-20 dana boravka u showu razmišljao bih drugačije, no pamtim samo lijepe trenutke", zaključuje Luka Rimac.

Linker
13. rujan 2024 05:45