KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK
Patti Scialfa

Životna drama obitelji Brucea Springsteena o kojoj se dugo šutjelo: Njegova supruga progovorila o borbi protiv teške bolesti

Patti Scialfa godinama je članica E Street Banda, pratećeg benda Brucea Springsteena, a da već neko vrijeme ima probleme sa zdravljem otkrila je u dokumentarcu premijerno prikazanom na Filmskom festivalu u Torontu.

Patti Scialfa godinama je članica E Street Banda, pratećeg benda Brucea Springsteena, a da već neko vrijeme ima probleme sa zdravljem otkrila je u dokumentarcu premijerno prikazanom na Filmskom festivalu u Torontu.

Patti Scialfa, dugogodišnja članica E Street Banda i supruga legendarnog Brucea Springsteena, otkrila je kako se već nekoliko godina bori s teškom bolešću. Javnost je za ovu šokantnu vijest saznala u novom dokumentarcu "Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band", premijerno prikazanom na Filmskom festivalu u Torontu. Naime, 71-godišnja glazbenica je otkrila kako joj je 2018. dijagnosticiran rijetki oblik raka krvi, a dijagnoza je, dakako, uvelike utjecala na njezin život i karijeru, posebno na njezino sudjelovanje u turnejama E Street Banda, inače pratećeg benda Brucea Springsteena.

"Nastupam s ovim bendom već 40 godina, ali turneje su za mene postale izazov. Točnije, tako je od 2018. kada mi je dijagnosticiran rani stadij raka krvi", rekla je američka pjevačica u dokumentarcu.

Riječ je o vrsti karcinoma koji znatno utječe na stanice tako što tijelu onemogućava borbu protiv infekcija. Oboljela osoba tako ima poteškoće u proizvodnji zdravih krvnih stanica i antitijela, a zbog svoje dijagnoze, Scialfa već neko vrijeme ne može sudjelovati na turnejama E Street Banda ili izvoditi cjelovečernje koncerte. Umjesto toga, ograničila je sviranje na povremene gostujuće nastupe na odabranim koncertima.

image

Scialfa je članica E Street Banda od 1984., kada se pridružila kao prateći vokal samo nekoliko dana prije početka turneje "Born in the USA"

LARRY BUSACCA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Rak utječe na moj imunološki sustav, tako da moram biti oprezna. S vremena na vrijeme dođem na koncert ili dva i mogu otpjevati nekoliko pjesama na pozornici, i to mi je veliki užitak. Iako je to trenutno sve što mogu, ne žalim se", dodala je gitaristica koja je članica E Street Banda od 1984., kada se istom pridružila kao prateći vokal samo nekoliko dana prije početka turneje "Born in the USA". Nije dugo trebalo da se ona i Bruce zaljube, a danas su poznati kao jedan od najdugovječnijih glazbenih parova.

Upoznali su se u baru The Stone Pony gdje je Springsteen gledao njezin nastup s gitaristom i pjevačem Bobbyjem Bandeirom. Da su rođeni jedno za drugo shvatili su na turneji "Tunnel of Love Express", čiji naziv možda najbolje opisuje što se među njima tada događalo, a posljednja je za to saznala - Springsteenova tadašnja supruga Julianne, koja je po završetku turneje podnijela zahtjev za razvod.

image

Pjevačica i glazbenik u braku su od 1991. godine, a zajedno imaju i troje djece

CHRISTOPHER POLK/AFP/PROFIMEDIA

Bruce i Patti su 1990. preselili u Los Angeles, gdje je rođen njihov najstariji sin Evan, a godinu dana kasnije izrekli su sudbonosno "da" i dobili kćer Jessicu. Treće dijete, sina Samuela dobili su 1993., a te iste godine preselili su u New Jersey, gdje i danas žive u Colts Neck Townshipu. Kako često naglašavaju, njihova je obitelj jako povezana - najstariji sin Evan je pjesnik i glazbenik, kći Jessica je američka reprezentativka i prvakinja u preponskom jahanju, dok je najmlađi sin profesionalni vatrogasac.

U svojoj autobiografiji 74-godišnji glazbenik opisao je njihov obiteljski život. "Kada smo postali roditelji, Patti i ja smo znali da će nam djeca biti i ostati glavni prioritet. Sve je bilo podređeno njihovim školskim obvezama, rođendanima, natjecanjima i drugim aktivnostima, a uz njezinu organiziranost i planiranje, u tome smo i uspjeli. Trudio sam se svim silama biti, koliko god je to moguće prisutan u njihovim životima, ali to u mom poslu, nažalost, nije uvijek bilo moguće. Za odgoj naše djece najzaslužnija je upravo Patti, ona je na svojim leđima iznijela lavovski dio posla i na tome ću joj biti zauvijek zahvalan", rekao je.

Linker
16. rujan 2024 13:58