Jessica Gunning kao Martha u seriji

 ?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
Hit serija

Žena prema kojoj je nastao "Baby Reindeer" tuži Netflix: Tvrdi da joj je uništen život i traži 50 milijuna dolara

Fiona Harvey kaže da nikada nije bila kazeno osuđena niti u zatvoru i da je u seriji njezin lik pogrešno prikazan.

Fiona Harvey kaže da nikada nije bila kazeno osuđena niti u zatvoru i da je u seriji njezin lik pogrešno prikazan.

Od početka prikazivanja kontroverzne serije "Baby Reindeer" prošlo je već neko vrijeme, no onda i dalje ne prestaje intrigirati javnost i podizati prašinu, a čini se kako sada Netflixu, streaming platformi na kojoj se prikazuje, prijeti pozamašna tužba.

Žena koja tvrdi da je bila inspiracija za dramu o uhođenju tuži popularnu platformu za streaming i traži više od 50 milijuna dolara. Njezino ime je Fiona Harvey i ona kaže da se život glavnog ženske uloge Marthe temelji na njenom vlastitom životu te poriče da je ikad bila u zatvoru ili na sudu, kao što je u seriji prikazano. Uz to tvrdi da je Netflix omogućio gledateljima da je pronađu u stvarnom životu te da se zbog pravnih dokumenata koje je objavio TMZ susreće sa zlostavljanjem. U seriji je Martha prikazana kao vrebačica koja uhodi i neprestano maltretira protagonista Donnyja, kojeg glumi Richard Gadd, a koji je seriju kreirao prema autobiografskoj priči.

image

Fiona Harvey na kojoj je temeljen Marthin lik

TIM ANDERSON/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Prema pisanju Daily Maila, Fiona navodi da je bombardirana mržnjom iz cijelog svijeta zbog toga kako je Martha prikazana, da nikada nije uhodila Richarda, da ga nije seksualno napastovala, niti je ikada bila osuđivana za uhođenje te smatra da je Netflix naveo gledatelje da povjeruju da su se izmišljeni elementi serije doista dogodili. Kao rezultat svega toga, između ostalog tuži seriju za klevetu, nemar, namjerno nanošenje emocionalne boli i kršenje prava na publicitet i traži više od 50 milijuna dolara odštete.

image

Jessica Gunning i Richard Gaad

?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Prethodno je ekskluzivno za Daily Mail otkriveno da je Richard, koji dakle glumi samog sebe, rekao tvorcima Clerkenwell Filmsa da njegova uhoditeljica nikada nije bila kazneno osuđena, što bi značilo da je serija bila fikcionalizirana dramatizacija, iako se emitira uz navod da je riječ o istinitoj priči. Prethodno je rekao i da je Marthin identitet bio tako dobro prikriven da se ne bi sama prepoznala, ali vješti internetski "detektivi" brzo su identificirali Fionu kao Marthu koju u seriji glumi Jessica Gunning. U jednom od prethodnih intervjua, Richard je rekao da je njegova mučna životna situacija riješena, ali nije objasnio kako točno, a Fiona je u intervjuu s Piersom Morganom odbacila njegove optužbe o uhođenju iako je priznala da ga je nekoliko puta sreo u Camdenu, odnosno u sjevernom Londonu.

Linker
08. rujan 2024 04:36