PRIVATNA ARHIVA
Kreće nova sezona

Vedran Mlikota prije povratka na set "Kumova‘" sprema se na osvajanje šest planinskih vrhova i to u samo 10 dana

Glumac rodom iz Zagvozda strastveni je planinar koji je ljeto proveo družeći se s kolegama i penjući se po Biokovu, planini na kojoj se uvijek priprema za nove avanture.

Glumac rodom iz Zagvozda strastveni je planinar koji je ljeto proveo družeći se s kolegama i penjući se po Biokovu, planini na kojoj se uvijek priprema za nove avanture.

Za koji dan, točnije 2. rujna, s emitiranjem kreću nove epizode četvrte sezone serije "Kumovi", jedne od najdugovječnijih serija na ovim prostorima. Do sada je snimljeno više od 500 epizoda, no tu nije kraj, a početkom listopada sa snimanjem kreće i peta sezona. Jedan od ključnih likova u seriji igra i Vedran Mlikota koji je utjelovio Vinka Macana, vjernog supruga, ponosnog oca dviju kćeri i kako ga opisuju autori serije - marljivog, nesebičnog ali i prilično neobrazovanog, jednostavnog, direktnog i pomalo prostog muškarca. Uoči početka emitiranja četvrte i snimanja pete sezone s Mlikotom smo razgovarali o radu na seriji i privatnim planovima.

image

Dio glumačke ekipe iz ‘Kumova‘: Marina Redžepović, Fabijan Pavao Medvešek, Vladimir Tintor, Olga Pakalović, Vladimir Tintor, Vedran Mlikota i Lovre Kondža

BILJANA BLIVAJS CROPIX

‘‘Kada je prije više od tri godine stigla ponuda s Nove TV da igram u seriji, malo sam strepio jer nikada nisam bio u tako dugovječnom projektu. Prva sezona je imala 160 epizoda i to mi se učinilo kao vrlo veliki posao. Ali kada sam pročitao scenarij za prvih nekoliko epizoda i čuo tko će sve igrati u seriji, od Darije Lorenci koja glumi moju suprugu Jadranku, do Olge Pakalović i svih drugih meni poznatih i dragih glumaca, pristao sam bez razmišljanja. Jer kako se kaže, dobra podjela je pola posla. A nama se na snimanju dogodilo neko čudo, neka odlična kemija i cijelo vrijeme snimanja nije se dogodila niti jedna svađa, a kamoli neki incident. Što nije neuobičajeno i u puno manjim projektima. Odlično se uklopila i mlađa glumačka ekipa koja nam se pridružila u kasnijim epizodama, kao što su fantastični i svi oni ljudi iza kamere. Serija je uostalom i jako gledana i to mi je zaista jedno lijepo iskustvo koje s guštom nastavljam raditi‘‘, rekao nam je Vedran Mlikota kojeg smo zatekli u rodnom Zagvozdu gdje je nedavno završilo 27. izdanje njegovog umjetničkog festivala Glumci u Zagvozdu.

image

Sa prijateljima, alpinistima Stipom Božićem i Mariom Celinićem prije uspona na biokovski vrh Sveti Jure

DUJE KLARIĆ/CROPIX CROPIX

Kao strastveni planinar dio ljeta proveo se penjući po obližnjem Biokovu, planini koju gleda iz rodne kuće, a ujedno mu je to osim rekreacije, i priprema za skorašnju avanturu. Naime, sa svoja tri prijatelja iz planinarske grupe Vlaji na Himalaji kreće u osvajanje šest najviših vrhova u susjednim zemljama.

image

Pripremio je i monografiju o svom kolegi i prijatelju Ivi Gregureviću Na slici: Vedran Mlikota, Ante Žužul i Zrinka Cvitešić

DAMJAN TADIĆ CROPIX

‘‘U deset dana planiramo se popeti na Midžor u Srbiji, Golemi Korab s albanske i makedonske strane, koja je ujedno i najviša planina s visinom od 2753 metra, na Đeravicu u Kosovu, potom na planinu Zla Kolata u Crnoj Gori te na Maglić u Bosni i Hercegovini. Planiramo svaki uspon i silazak odraditi u jednom danu pa dan odmora i dalje na put. Krećemo 3. rujna i baš se veselim. Imao sam planove ići ponovo na Himalaju, ali već tri godine ne uspijevam zbog snimanja serije. Volio bih za tu ekspediciju okupiti glumačku ekipu entuzijasta koji vole planine, ima zainteresiranih, ali to je još sve u planovima", kazao je Mlikota.

Linker
20. rujan 2024 12:05