Christopher Reeve

 EVERETT COURTESY EVERETT COLLECTION
Christopher Reeve

Stiže film o zvijezdi Supermana: Imao je život iz bajke sve dok nije pao s konja na natjecanju

Glumčeva životna priča bit će prikazana u dokumentarcu "Super/Man: The Christopher Reeve Story".

Glumčeva životna priča bit će prikazana u dokumentarcu "Super/Man: The Christopher Reeve Story".

Od smrti američkog glumca Christophera Reevea, zvijezde filmova o "Supermanu" prošlo je dva desetljeća, a ovih dana bi njemu u čast trebao biti objavljen dokumentarni film "Super/Man: The Christopher Reeve Story". Dokumentarac u kojem sam Reeve, koji je preminuo 10. listopada 2004. godine, uglavnom pripovijeda svoju priču i to zahvaljujući dvjema verzijama svojih memoara iz audio knjige - počinje na Silvestrovo 1994. godine i scenom u kojoj on govori da je njegov život bio savršeno uravnotežen, ali da se u trenutku sve promijenilo.

Pet mjeseci kasnije, glumac je u dobi od 42 godine ostao paraliziran od vrata prema dolje nakon što je pao s konja tijekom konjičkog natjecanja u Culpeperu u Virginiji, nakon čega se kretao pomoću kolica za osobe s invaliditetom i koristio je ventilator za disanje do kraja života.

image

Christopher Reeve

EVERETT COURTESY EVERETT COLLECTION

Reeve je s bivšom dugogodišnjom partnericom Gae Exton dobio dvoje djece, danas 44-godišnjeg Matthewa Extona Reevea i 40-godišnju kćer Alexandru Reeve Givens. Najmlađeg sina Willa, koji sada ima 31 godinu, dobio je sa suprugom Danom Reeve, koja je umrla od raka pluća u dobi od 44 godine, samo 17 mjeseci nakon što je on preminuo od posljedica zatajenja srca.

U dokumentarcu se pojavljuje i glumica Glenn Close koja priča kako je Christopher bio prestravljen da bi mogao umrijeti svakog trenutka nakon nesreće i kako mu je blisko prijateljstvo s Robinom Williamsom dalo snagu. "Uvijek sam mislila da je Chris još tu, onda bi i Robin još bio živ", govori Glenn u filmu.

image

Christopher Reeve

EVERETT COURTESY EVERETT COLLECTION

Glumčev sin Will također govori o gubitku oba roditelja u razmaku od samo 18 mjeseci, od čega se ni danas u potpunosti nije oporavio. "To je bio taj trenutak, od tada sam sam", zaključio je Will, inače danas uspješni sportski novinar, kojeg su odgojili obiteljski susjedi i bliski prijatelji.

Sve troje glumčevo djece surađuje sa Zakladom Christopher & Dana Reeve kojoj je cilj liječenje ozljeda leđne moždine, unaprjeđujući inovativna istraživanja i poboljšavajući kvalitetu života pojedinaca i obitelji osoba pogođenih paralizom.

Linker
11. rujan 2024 01:45