Adriana Lima

 BCBGMAXAZRIA/BEEM/BEEM/PROFIMEDIA
Trnovit životni put

Odrasla je u siromaštvu, danas je pri vrhu najplaćenijih modela, a malo je nedostajalo da postane - časna sestra

Jedna od najljepših žena svijeta Adriana Lima nedavno je proslavila 43. rođendan, a njezin put do uspjeha nije bio posut ružama. Odrastala je samo s majkom, a prije nego što je postala manekenka, maštala je o potpuno drugačijem životu.

Jedna od najljepših žena svijeta Adriana Lima nedavno je proslavila 43. rođendan, a njezin put do uspjeha nije bio posut ružama. Odrastala je samo s majkom, a prije nego što je postala manekenka, maštala je o potpuno drugačijem životu.

Adriana Lima brazilska je manekenka koja će ostati upamćena i kao jedna od najpoznatijih Victoria‘s Secret anđelica čije je revije nosila godinama. Unatoč velikom uspjehu u modnom svijetu koji je dosad postigla i bogatstvu u kojem trenutno uživa, ova 43-godišnjakinja zapravo nije imala nimalo bezbrižno djetinjstvo. Rođena je 12. lipnja 1981. u Salvadoru, gradu na sjeveroistočnoj obali Brazila, a kada je imala samo šest mjeseci, njezin je otac napustio nju i majku te su živjele same u velikom siromaštvu. Iako je kao djevojčica maštala o tome da postane časna sestra, s 15 godina pobijedila je na natjecanju "Supermodel Brazila" te je njezin život od toga trenutka krenuo u potpuno drugačijem smjeru.

image

Adriana Lima 2005. u New Yorku

SARA JAYE/SHUTTERSTOCK

Nekoliko godina kasnije Lima se prijavila na natjecanje Ford Models Supermodel of the World, gdje je završila na drugom mjestu, a nakon što je shvatila da je modeling nešto čime se želi baviti i u istom bi mogla biti itekako uspješna, odlučila se preseliti u New York gdje je potpisala ugovor s modnom agencijom Elite Model Management.

To joj je otvorilo vrata za suradnju s brojnim velikim modnim kućama, časopisima i poznatim dizajnerima. Isticala se svojom nesvakidašnjom ljepotom, a nije dugo trebalo da postane jedan od najtraženijih modela u svijetu. Izgradila je uspješnu karijeru, a godinama je bila zaštitno lice brendova kao što su Puma, Maybelline i Chopard.

image

Jedna je od najpoznatijih Viktorijinih anđelica

JEN LOWERY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ipak, vjera je uvijek bila važan dio njezina života pa je tako u više navrata za medije rekla kako prije izlaska na modnu pistu sa sobom uvijek ima Bibliju. "Duhovnost je ta koja mi pomaže da ostanem zdrava iznutra i izvana, ali i da se lakše nosim sa svim životnim izazovima. Manekenski posao je stresan jer se od vas uvijek očekuje da budete savršeni. Pritisci su zbog toga jako veliki, ali zato je tu moja vjera koja mi daje snage", rekla je jednom prilikom. Od javnosti nije skrivala ni to da je do braka živjela u celibatu.

Poznata manekenka na zabavi u Los Angelesu 2006. je upoznala srpskog NBA košarkaša Marka Jarića, a između njih se odmah rodila ljubav. Par se zaručio dvije godine kasnije, kad je Lima proslavila 27. rođendan, a vjenčali su se 2009. U braku su dobili i dvije kćeri, 14-godišnju Valentinu te 11-godišnju Siennu, ali njihova ljubav ipak nije potrajala. Par je prekinuo 2014., a službeno su se rastali dvije godine kasnije. Manekenku su nakon razvoda povezivali s glumcem Scottom Eastwoodom i voditeljem Ryanom Seacrestom, a neko je vrijeme bila u vezi s Julianom Edelmanom, bivšim igračem američkog nogometa.

image

Adriana Lima i Marko Jarić u braku su bili sve do 2016., a zajedno su dobili i dvije kćeri

JSS IMAGES/BEI/SHUTTERSTOCK

Ipak, nijedna od tih veza na kraju nije potrajala sve dok Lima nije upoznala Andrea Lemairea, uspješnog filmskog producenta s kojim je sredinom 2022. dobila sina Cyana. Njezin novi partner iz prijašnjeg braka također ima dvoje djece. Iako svoju vezu još uvijek nisu zakonski okrunili brakom, manekenka i producent u javnosti slove za jedan do najskladnijih celebrity parova.

image

Ljubavnu sreću ponovno je pronašla s filmskim producentom, a 2022. par je dobio i sina

AFF-USA/SHUTTERSTOCK
image

Adriana Lima s obitelji na premijeri filma u Los Angelesu

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Linker
09. rujan 2024 13:41