Sa sinom Roryjem na nedavnom primanju u Bijeloj kući

 SHUTTERSTOCK
Savjeti o majčinstvu

Melinda Gates otkrila je kako je odgajala djecu da ne postanu razmažena i bahata i koja joj je prijateljica pomogla u tome

S MacKenzie Scott, bivšom suprugom Jeffa Bezosa, uspoređivala je bilješke o odgoju i obje su dale sve od sebe da njihova djeca, unatoč golemom bogatstvu, odrastaju što je normalnije moguće.

S MacKenzie Scott, bivšom suprugom Jeffa Bezosa, uspoređivala je bilješke o odgoju i obje su dale sve od sebe da njihova djeca, unatoč golemom bogatstvu, odrastaju što je normalnije moguće.

Kad su joj djeca bila mala, Melinda Gates trudila se odgajati ih tako da im ne podilazi i kupuje njihovu naklonost preskupim darovima. Njeno troje djece iz braka s bivšim suprugom Bilom Gatesom, kćeri Jennifer i Phoebe te sin Rory, imali su ne baš izdašan džeparac i zabranu korištenja mobitela dok nisu napunili 14 godina, a njihov otac izjavio je da bi im učinio medvjeđu uslugu da im u naslijeđe ostavi više od 10 milijuna dolara svakome. Međutim, njihovoj majci svejedno su trebali savjeti o odgoju tako da djeca ne postanu razmažena, bahata i rasipna. U pomoć joj je priskočila prijateljica, MacKenzie Scott, bivša supruga Jeffa Bezosa. U vrijeme dok su intenzivno razmjenjivale iskustva o djeci, MacKenzie Scott bila je još u braku s osnivačem Amazona i tehnološke kompanije Blue Origin i imala isti problem kao i Melinda Gates. S Jeffom Bezosom dobila je četvero djece (u javnosti je poznato ime samo najstarijeg, 24-godišnjeg sina Prestona) no htjela je da unatoč golemom bogatstvu, odrastaju što je normalnije moguće.

image

S MacKenzie Bezos, bivšom suprugom Jeffa Bezosa, dijelila je savjete o odgoju djece

PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

U nedavnom razgovoru za The New York Times, bivša supruga Billa Gatesa otkrila je da su njih dvije "definitivno prijateljice" i da MacKenzie najviše cijeni. Također je ispričala da su nekad uspoređivale bilješke o roditeljskim metodama kako ne razmaziti djecu. A kad je došlo vrijeme da njene kćeri i sin odaberu studij, Melinda Gates nije željela da tu budu sveučilišta na kojima bi djeca svaki dan gledala u imena svojih roditelja istaknuta na zdanjima u kampusu, zbog donacija toj visokoškolskoj instituciji.

"S nekom od takve djece pohađala sam Sveučilište Duke i zaklela sam se da ako ikada budem imala djecu i resurse na raspolaganju, neću ih odgajati da postanu poput njih", rekla je za The New York Times.

Bilo joj je jako važno naglasiti da danas 28-godišnja Jennifer koja sa suprugom Nayelom Nassarom nakon kćeri Leile rođene 2023., očekuje drugo dijete, te 25-godišnji Rory i 21-godišnja Phoebe "apsolutno nisu odrasli tako da su im se samo kupovale stvari", prenosi Daily Mail.

image

Obitelj Gates u danima zajedništva, 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu

GOUHIER-HAHN-NEBINGER/ABACA/SHUTTERSTOCK GOUHIER-HAHN-NEBINGER/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Morali su raspolagati s džeparcem ili staviti na svoj popis želja, da bi možda dobili to što žele od bake i djeda ili od nas na rođendan ili Božić. Mislim da su imali odgoj uz kakav sam odrasla: kućanstvo srednje klase u kojem je novac diktirao hoću li te godine dobiti dodatni par cipela ili ne. Mislim da je to dobar princip", izjavila je Melinda Gates u razgovoru za The New York Times.

image

Sa sinom Roryjem na nedavnom primanju u Bijeloj kući

SHUTTERSTOCK

Da je uspjela, dokazuje činjenica da s djecom do sada nije imala problema pa ni kad je prije tri godine okončala 27-godišnji brak s osnivačem Microsofta. Njihov sin Rory nedavno je proslavio 25. rođendan, diplomirao je prije dvije godine na Sveučilištu u Chicagu, a u svibnju ove godine bio je mamina pratnja na primanju u Bijeloj kući. I o njenoj kćeri, Phoebe koja je nedavno diplomirala na Sveučilištu Stanford i otkrila da je u vezi s Arthurom Donaldom, unukom Paula McCartneyja, nižu se samo superlativi. Pritom im pruža izvanredan primjer kako se nositi s golemim bogatstvom (nakon razvoda pripalo joj je 60 -70 milijardi dolara). Kako javlja Yahoo, nedavno je dala je izdašan prilog kampanji Kamale Harris. Uz prijateljicu MacKenzie Scott, jedna je od najdarežljivijih filantropkinja na svijetu: u svibnju ove godine, Melinda Gates najavila je da će za potporu ženama, obiteljima te za borbu za ženska reproduktivna prava u domovini, donirati milijardu dolara.

Linker
20. rujan 2024 13:30