MICHAEL TRAN AFP
Novi festival

Holivudska zvijezda i unuka Elvisa Presleyja dolazi u Šibenik

Nagrađivana glumica Riley Keough, najstarija kćer Lise Marie Presley, koja je nedavno zaustavila prodaju čuvenog imanja Graceland, u Hrvatskoj će promovirati film ‘Sunset Sasquatch‘.

Nagrađivana glumica Riley Keough, najstarija kćer Lise Marie Presley, koja je nedavno zaustavila prodaju čuvenog imanja Graceland, u Hrvatskoj će promovirati film ‘Sunset Sasquatch‘.

Ljeto diljem obale donosi brojne festivale, uglavnom glazbene i gastronomske, a u Šibeniku od ove godine kreće i jedan filmski - Croatian International Film Festival. Pokrenula ga je Ella Miche, Hrvatica rođena u Trogiru koja se s 12 godina preselila u Ameriku, u New Yorku je stekla diplomu na Akademiji dramske umjetnosti i ostvarila zavidnu karijeru kao glumica, redateljica, spisateljica i producentica. Festival će trajati od 8. do 11. kolovoza, osim filmova bit će i puno panela vezanih za filmsku industriju, a cijeli program odvijat će se u Kući Arsen. Među brojnim gostima, od domaćih su najavljeni Goran Višnjić, Gibonni i Nenad Bach, a na festival stiže i nekoliko inozemnih zvijezda, među kojima je i glumica Riley Keough, unuka legendarnog Elvisa Presleyja i najstarija kćer njegove nedavno preminule jedinice Lise Marie Presley. Ona na festival stiže s filmom ‘‘Sunset Sasquatch‘‘, apsurdnom, ali i dirljivom komedijom o obitelji koja je posljednja od svoje vrste.

image

Neka sretnija vremena: Priscilla Presley s kćeri Lisom Marie, i unukama Riley Keough, Finley i Harper

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Svi glumci u filmu su neprepoznatljivi jer igraju likove nalik primatima pa se tako ne vidi ni lijepa Riley Keough, koja iz sebe ima četrdesetak uloga. Prezime nosi po ocu, malo poznatom glumcu Dannyju Keoughu, tako da je svoju karijeru mogla graditi daleko od slave djedova imena. Na filmu je debitirala 2010. u glazbenom biografskom filmu ‘‘The Runaways‘‘ igrajući Marie Currie. Nakon toga je glumila u nezavisnom trileru ‘‘The Good Doctor‘‘, imala je manju ulogu u hit komediji Stevena Soderbergha ‘‘Magični Mike‘‘ Stevena Soderbergha, a prvi visokobudžetni film bio joj je ‘‘Pobješnjeli Max: Fury Road‘‘. Imala je još brojne zapažene uloge u filmovima i serijama, a ona u seriji ‘‘Daisy Jones & the Six‘‘ na Amazon Primeu prošle godine donio joj je nominacije za još jedan Zlatni globus i nagradu Emmy.

image

Iako nisu u sjajnim odnosima, baka Priscilla Presley pratila ju je na dodjelu Primetime Emmy Awards u siječnju ove godine

ALBERTO RODRIGUEZ/PICTUREGROUP FOR FOX/SHUTTERSTOCK ALBERTO RODRIGUEZ/PICTUREGROUP FOR FOX/SHUTTERSTOCK
image

Glumica je u braku s australskim kaskaderom Benom Smith-Petersenom kojim ima dvogodišnju kći Tupelo

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

No njezino ime u javnost je došlo i nakon smrti njezine majke Lise Marie Presley koja je preminula u siječnju prošle godine kada je njezina baka Priscilla Presley željela osporiti oporuku svoje kćeri. Naime, Lisa Marie 2016. promijenila je oporuku i sve je ostavila najstarijoj kćeri i njezinom bratu Benjaminu koji je 2020. izvršio samoubojstvo. Tako je glumica postala jedina majčina nasljednica što se Priscilli baš i nije svidjelo.

image

S kolegicom Lily Gladstone na premijeri krimi serije
‘Under The Bridge‘ u travnju ove godine

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

No bivšoj Elvisovoj supruzi nije uspjelo opovrgnuti posljednju želju svoje kćeri koja je mislila da se samo pravi Presleyji mogu brinuti za ostavštinu njezinog oca koja uključuje legendarno imanje Graceland gdje su tata i kći i pokopani. Glumica se pokazala jednako srčanom kao i njezina mama i uspjela je prije dva mjeseca blokirati prodaju Gracelanda koju su pokrenule sumnjive financijske tvrtke Naussany Investments i Private Lending tvrdeći da im Promenade Trust koji kontrolira Graceland Museum, duguje pozajmicu od 3,8 milijuna dolara koje nije vratio od 2018.

Linker
20. rujan 2024 17:29