pr

35 godina Croatia Airlinesa

U ovoj godini u kojoj obilježava 35. obljetnicu osnutka, hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines započeo je najveći projekt u povijesti kompanije – obnovu cjelokupne flote. Do 2027. godine postojeća flota bit će obnovljena s 15 novih zrakoplova Airbus A220, što će kompaniji omogućiti daljnji razvoj te uspješno i održivo poslovanje u budućnosti, no jednako tako i dodatno potvrditi poziciju Croatia Airlinesa kao strateški važnog dijela hrvatske prometne i turističke infrastrukture.

Prvi međunarodni komercijalni let novim zrakoplovom Airbusom A220-300, koji je u zagrebačku zračnu luku sletio 30. srpnja ove godine, obavljen je 7. kolovoza na liniji Zagreb – Frankfurt. Riječ je o liniji na kojoj je Croatia Airlines 1992. godine obavio prvi međunarodni let u svojoj povijesti, čime je tvrtka počela povezivati Hrvatsku sa svijetom u redovitom putničkom prometu. Tako je simbolično obilježen 35. rođendan hrvatske zrakoplovne tvrtke, koja je osnovana 7. kolovoza 1989. godine pod imenom Zagreb Airlines, a od 1990. godine nosi ime Croatia Airlines.

Drugi novi zrakoplov A220 očekuje se do kraja ove godine, a sljedećih šest zrakoplova trebalo bi biti isporučeno u 2025., četiri u 2026., a tri zrakoplova u 2027. godini, čime će flota Croatia Airlinesa brojiti ukupno 15 novih zrakoplova A220.

Redizajniranim logotipom kao i novim izgledom zrakoplova dodatno se naglašavaju osnovne kompanijske poruke: kvaliteta, sigurnost, udobnost putovanja te gostoprimstvo, dok se dizajn znaka približava dizajnu repa zrakoplova po kojem je tvrtka i postala prepoznatljiva.

image
pr

U protekla tri i pol desetljeća, pružajući uslugu prijevoza putnika i robe u redovitom i charter prometu Croatia Airlines izrastao je u europskog avioprijevoznika prepoznatljivog po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge. Od prvog leta do danas kompanija je obavila više od 711.000 letova i u svojim zrakoplovima prevezla više od 46,000.000 putnika. Pritom je tvrtka postala članicom najvažnijih zrakoplovnih udruženja - Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) i Star Alliancea, vodeće svjetske udruge avioprijevoznika.

U želji da zajedno s putnicima stvara trenutke vrijedne pamćenja, Croatia Airlines zahvaljuje svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju u proteklih 35 godina i raduje se svim novim zajedničkim letovima koji će od sada biti još ugodniji i efikasniji, opravdavajući u svakom trenutku očekivanja putnika.

Croatia Airlines u povodu 35. obljetnice osnutka nastavlja s prigodnim akcijama i putnicima od 20. do 22. rujna 2024. nudi 15 % popusta za sve domaće i međunarodne redovite letove uz korištenje promo koda „35GODINA“ prigodom kupnje aviokarata na www.croatiaairlines.com i preko aplikacije Croatia Airlinesa.

Linker
19. rujan 2024 15:54