nakit trendovi

 FRANCESCA BABBI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Jesenski trendovi

Što ćemo nositi ove jeseni? Široke traperice ostaju, ali u novoj varijanti, dok će nakit biti sve, samo ne običan

Nakon što smo lani svjedočili dominaciji minimalizma u modnom svijetu koji je, između ostaloga, uključivao decentan nakit, izgleda kako sezona koja je pred nama donosi promjenu.

Nakon što smo lani svjedočili dominaciji minimalizma u modnom svijetu koji je, između ostaloga, uključivao decentan nakit, izgleda kako sezona koja je pred nama donosi promjenu.

Iako kolovoz još uvijek traje, mi se već polako okrećemo jeseni i modnim trendovima koji će prevladavati u sezoni koja je pred nama. Kao i svaka dosad, i jesenska sezona sa sobom donosi određene novitete u modnom svijetu, kao i nastavak dominacije nekih drugih trendova koji su već nekoliko mjeseci aktualni. Bez obzira na to je li riječ o basic komadima u našoj garderobi ili modnim dodacima poput torbica ili nakita, jedno je sigurno - prva nagađanja o tome što će biti in ove jeseni već su krenula.

Traperice "barrel" kroja

Traperice oduvijek čine osnovu naše garderobe, a jesenska sezona u fokus stavlja dramatični model zanimljivog naziva i još zanimljivijeg kroja. Riječ je o "barrel" modelu traperica koji je još lani proglašen hitom godine, a izgleda kako će se njegova dominacija nastaviti i najesen. Kao što samo ime govori, ove su traperice skulpturalne siluete kojom uvelike podsjećaju na oblik bačve. Uglavnom su visokog struka te se lagano sužavaju kod gležnja, a naglasak je na središnjem, širokom dijelu. Iako sam oblik traperica nije nimalo uobičajen, pristaje gotovo svakoj prilici pa ih tako možemo nositi kao dio everyday looka ili večernjeg outfita.

image

Ove jeseni nosit će se barrel traperice

THE STYLE STALKER LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Pleteni kardigani

Kardigan je neizostavan dio svačije garderobe, naročito u hladnim danima, zbog čega je jedan od must have komada u prijelaznom razdoblju. Prema predviđanjima modnih dizajnera i stilista, ove sezone ponovno će dominirati našim outfitima, a naročito će popularni biti pleteni kardigani. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ali ujedno i chic izgledu, pleteni kardigan savršeno se uklapa u gotovo svaki look, bilo da je riječ o svakodnevnoj varijanti, poslovnom outfitu ili večernjoj kombinaciji. Ove jeseni posebno će biti traženi decentni modeli od profinjenog, tankog pletiva, savršeni za prijelazno razdoblje koje je pred nama.

Mokasine s potpeticom

Mokasine su već nekoliko sezona must have u našoj garderobi pa tako ni sezona koja je pred nama neće biti iznimka. Od onih sasvim ravnih, elegantnijih od brušene kože, robusnijih s gumenim đonom pa sve do popularnih chunky modela - mokasine su se prethodnih mjeseci uistinu nosile u raznim varijantama. Ni ove jeseni njihova popularnost neće popuštati, ali izgleda kako ćemo ih na ulicama ipak najviše viđati u nešto drugačijoj varijanti - onoj s potpeticom. Bez obzira na to je li riječ o tankoj ili takozvanoj "blok" peti, ovaj će model mokasina apsolutno dominirati u mjesecima koji su pred nama.

image

Mokasine će i ove jeseni biti must have, ali s pomakom

VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Statement nakit

Sa sigurnošću možemo reći kako je najjednostavniji, a opet jedan od najefektnijih modnih dodataka svakom outfitu dobar komad nakita. Ove jeseni u zaborav, po svemu sudeći, odlaze minimalistički komadi, dok će veliki povratak doživjeti statement nakit koji se prvenstveno ističe modernim oblikom i inovativnim dizajnom. Najviše ćemo nositi nakit maksimalističkog stila, s fokusom na perlama, biserima, ali i vintage komadima zlatnog sjaja. Iako smo lani svjedočili dominaciji minimalizma i nakita koji se uklapa u bezvremenski "tihi luksuz", izgleda kako nadolazeći mjeseci ipak donose promjenu - velike ogrlice, nanizano prstenje i nakit zlatnog sjaja komadi su koje ćemo najesen najradije birati.

Upravo nam takav statement nakit u ekskluzivnoj kolekciji Hommage à Gustav Klimt donosi poznati austrijski brend nakita FREYWILLE. Riječ je o kolekciji koja slavi ovog izvanrednog slikara, a prvi put je lansirana 1998.. Kroz čarobne komade nakita, FREYWILLE umjetnici reinterpretiraju najslavnija Klimtova djela te oživljavaju najljepše trenutke bečke secesije. Vrhunac svog "zlatnog doba" slikar ostvaruje 1907., i to slikom "Portrait Adele Bloch-Bauer I", odnosno "Dama u zlatu".

Upravo je to umjetnicima bilo nadahnuće za kreiranje dizajna koji utjelovljuje modernu i snažnu ženu, suptilnu i tajanstvenu, ali svjesnu svoje moći. Najupečatljiviji oblici nakita iz ove kolekcije dolaze iz 18kt&diamonds edicije, a to su - naušnice Luna Piccolissima, prsten Luna Piccolissima, privjesci Luna Piccolla i Daisy te prsten Victoria.

image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK

U najljepšoj igri zlatne i crne boje uzdižu se dinamične spirale, a posebnost izrade limitirane FREYWILLE 18kt gold&diamonds edicije krije se u finoj obradi i formiranju jedinstvenih 18-karatnih zlatnih okvira. Velika pažnja pridaje se odabiru savršenih dijamanta i njihovom preciznom ručnom pozicioniranju na zlatne okvire pa je svaki komad FREYWILLE nakita ove edicije okružen najljepšom svjetlosnom aurom.

image
ANTE ODAK

Kolekciju je moguće razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, među kojima je i onaj u Zagrebu, na adresi Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili njihovu Facebook stranicu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Freywille

Linker
05. rujan 2024 11:07