Mandy Moore

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
NJEGA KOŽE

Mandy Moore bori se s problemom koji muči 90 posto trudnica

Američka glumica i pjevačica otkrila je kako muku muči s melazmom, kožnim problemom koji je vrlo čest u "drugom stanju", zbog čega se često naziva i maskom trudnoće.

Američka glumica i pjevačica otkrila je kako muku muči s melazmom, kožnim problemom koji je vrlo čest u "drugom stanju", zbog čega se često naziva i maskom trudnoće.

Trudničkih promjena na koži nisu pošteđene ni poznate buduće mame. Čak i kad im beba na putu nije prvo dijete, ne mimoilaze ih situacije poznate trudnicama diljem svijeta. Američka glumica i pjevačica Mandy Moore, koju su mnogi zavoljeli u serijalu "This is Us", podijelila je na društvenim mrežama tegobu koja je u trećoj trudnoći najviše muči. Radi se o obliku hiperpigmentacije koji se često javlja tijekom blaženog stanja. Ukratko, na obrazima, iznad gornje usne te na bradi pojavljuju se smeđe mrlje, katkad i cijela "trudnička maska" koju bi buduće mame rado izbjegle.

"Melazma je grozna", izjadala se Mandy Moore dok je s aparatom Lyma Laser, nalik na uređaj za trajno uklanjanje dlačica, prelazila preko mrlja na svom licu. Smatra se, naime, da crveno LED svjetlo pomaže trudnicama s melazmom a pritom ne izaziva nuspojave. Riječ je o svjetlećoj diodi koja pretvara električni signal u optički, odnosno emitira svjetlo određenih valnih duljina koje prodire u dublje slojeve kože te potiče prirodnu obnovu stanica kože i proizvodnju kolagena. Poznato je, naime, da melazma nastaje zbog pojačanog stvaranja smeđeg pigmenta (melanina) u pigmentnim stanicama. Kad su trudnice izložene sunčevim zrakama koje je, uz sve mjere opreza, nemoguće izbjeći, zbog povećane razine ženskih hormona i izloženosti suncu, na licu im se stvaraju mrlje tamnog pigmenta melanina.

Otkako je potkraj svibnja ove otkrila da s 38-godišnjim suprugom, američkim glazbenikom Taylorom Goldsmithom očekuje treće dijete, pratiteljima dijeli detalje o svojoj trudnoći i prenosi "know how" kako ublažiti trudničke tegobe. Sa suprugom već ima dva dječaka, trogodišnjeg Gusa i Ozzieja kojem je devetnaest mjeseci, a ovaj put Mandy se nada da stiže curica.

image

Slavna glumica otkrila je da se bori s melazmom

JAVILES-BRUCE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kad ju je sedma sila prošle godine upitala hoće li se sa suprugom zaustaviti na dvoje djece ili bi mogli proširiti obitelj, rekla je: "Istini za volju, nisam zatvorila vrata povećanju obitelji. Ja sam vam ona koja će otvoreno reći:‘O, Bože, želim djevojčicu‘”, priznala je za E!Online, a krajem svibnja, kada je objavila da je trudna, napisala je: "Ponekad život oponaša umjetnost. Jedva čekam da naši dječaci dobiju mlađu sestru".

Linker
20. rujan 2024 22:33