ANDREJ ISAKOVIC AFP
Mala trendseterica

Efekt Charlotte: Haljina na sniženju koju je nosila malena princeza rasprodana u par sati

Točkasta haljina s mašnom rasprodana je gotovo istog trena čim su fotografije malene princeze na Wimbledonu obišle svijet, a ružičaste naočale u kojima je pratila finalni meč između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza postale su viralne.

Točkasta haljina s mašnom rasprodana je gotovo istog trena čim su fotografije malene princeze na Wimbledonu obišle svijet, a ružičaste naočale u kojima je pratila finalni meč između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza postale su viralne.

Da je princeza Catherine modna ikona čiji stil obožavaju žene diljem svijeta nije nikakva tajna. Kate Middleton jedna je od najpoznatijih trendseterica koja - u čemu god da se pojavi u javnosti - podiže poželjnost tog odjevnog predmeta. Taj moment u kojem se ruše stranice i rasprodaju komadi poznat je kao "efekt Kate", a sada se može preslikati i na njezinu nasljednicu, kći jedinicu čiji stil podjednako oduševljavaju djevojčice i mame.

image
AARON CHOWN AFP

Tako je haljina u kojoj je princeza Charlotte stigla na finale Wimbledona, uz mamu Kate i tetu Pippu Middleton, rasprodana čim se saznalo da se radi o plavoj haljini s bijelim točkicama brenda Guess. Radi se o modelu s nježnim volanima na rukavima te s neodoljivom mašnom koja se veže oko pojasa, a koji je 9-godišnja princeza nosila u kombinaciji s bijelim balerinkama.

S obzirom na to da je itekako svjesna utjecaja koji njezina kći ima, Kate Middleton pazi da su stvari koje nosi pristupačne pa se Charlotte često može vidjeti u high street komadima. Primjerice, ova slatka haljina čak je bila i na sniženju pa su je oni koji su je uspjeli ugrabiti platili 67 eura, umjesto 83, što joj je bila cijena prije popusta.

image

Princeza Charlotte nosila je sunčane naočale Ray Ban i haljinu Guess

AFP; CANVA

Osim haljine, obožavatelji su se zainteresirali i za sunčane naočale neodoljive ružičaste nijanse brenda Ray Ban, koje se prodaju po 107 eura.

image
SHUTTERSTOCK
image

Princeza Catherine 2022. godine na Wimbledon je stigla u točkastoj haljini brenda Alessandra Rich

RAY TANG/LNP/SHUTTERSTOCK RAY TANG/LNP/SHUTTERSTOCK

Osim što mnogi smatraju kako je odabir točkaste kreacije bila posveta njezinoj mami - princeza Catherine nosila je midi verziju brenda Alessandra Rich dvije godine ranije - taj simpatičan uzorak ponovno je na vrhuncu kao neizbježan trend ove godine, a samo na Wimbledonu mogli smo ga vidjeti na Margot Robbie koja je oduševila u bijeloj verziji te na Sienni Miller koja je nosila komplet topa i suknje.

image

Sienna Miller i Oli Green

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA
image

Margot Robbie

STEPHEN LOCK/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Donosimo nekoliko točkastih modela - od onih gotovo neprimjetnih pa do kontrastnih uzoraka.

image

Haljina s šarenim točkicama 24,99 eura, Blue Seven, Zalando

image

Plisirana haljinica s gotovo neprimjetnim točkicama, 37,90 erua, Staccato, About You

image

Crno-bijela haljina 21,90 eura, Minoti

image

Haljina s točkicama 55 eura, Guess

image

Haljina od tila s točkicama 10,99 eura; Reserved

Linker
20. rujan 2024 10:27