Zauzima posebno mjesto na blagdanskom stolu za vrijeme Uskrsa

 KARLO JELIĆ
Pripreme za Uskrs

U ponudi Boogie Laba sada su i Kroštuline pince, pripremaju se čak tri dana

Način pripreme omiljene uskršnje slastice itekako je zahtjevan, ali je neizostavno jelo u brojnim obiteljima.

Način pripreme omiljene uskršnje slastice itekako je zahtjevan, ali je neizostavno jelo u brojnim obiteljima.

Dolazak Kroštuline Pince u Boogie Lab najavljuje skori kraj korizme.Ova tradicionalna uskršnja slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Zauzima posebno mjesto u košarici za blagoslov i delicija je za kraj uskršnjeg doručka.

image

Ova tradicionalna uskršnja slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije

KARLO JELIĆ

Posljednjih godina s nestrpljenjem očekujemo ovu slasticu. Sam način proizvodnje itekako je zahtjevan. On traje tri dana. Prvi je rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako zamjes uspio dignuti. Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.

image

Zauzima posebno mjesto na blagdanskom stolu za vrijeme Uskrsa

KARLO JELIĆ

S druge strane cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa. Sadrži mnogo jaja i često se nosi na uskrsni blagoslov te daruje najmilijima.

"Od aroma u Pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije", otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin. Ovog Uskrsa, Boogie Lab i Kroštula razveselit će mnoge i hit slasticom Panettone.

image
KARLO JELIĆ
Linker
25. studeni 2024 10:31