NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Donosimo recept

Svježa, aromatična i ukusna burrata salata odlično je predjelo, prilog ili čak glavno jelo

Vrlo jednostavna i nevjerojatno ukusna, ova salata postat će vaš omiljeni ljetni obrok, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

Vrlo jednostavna i nevjerojatno ukusna, ova salata postat će vaš omiljeni ljetni obrok, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

Ako nikada niste probali burrata sir, toplo vam preporučamo da to učinite. Burrata je kremasti svježi sir s udjelom masti do 44-60%. Njegova kremastost čini ga idealnim za salate, tjesteninu, pizzu ili čak rižoto. Kao i mozzarella, pakira se u salamuri. Može se jesti cijela ili narezana, a izvrsna je i na kruhu.

Burrata se često poslužuje s ljutim začinskim biljem, različitim vrstama pesta ili jelima s jakim okusom, jer iako je njezin vlastiti okus relativno blag i mekan, lijepo ističe okus ostalih sastojaka. Osim toga, odličan je izvor vegetarijanskih bjelančevina i zdravih masnoća i sjajna je namirnica za stvaranje dobro uravnoteženog obroka.

Prekrasna salata nudi ukusnu simfoniju okusa i tekstura. Kremasta tekstura burrate u kombinaciji s zemljastim okusom tartufa, sušenim rajčicama, ukiseljenim lukom i osvježavajućim pesto umakom, stvara jedno zaista zadivljujuće jelo.

Jedno je to od najpopularnijih jela u nedavno otvorenom bistoru Koncept Mlinček. Oduševljeni rapsodijom okusa prilikom prvog kušanja, zamolili smo ih za recept, a odlučili smo ga podijeliti s vama.

Sastojci

  • 250 grama buratta sira
  • Rikula
  • Sušena i svježa rajčica
  • Ukiseljeni crveni luk ili svježi crveni luk
  • Maslinovo ulje
  • Pesto Genovese
  • Tartufata
  • Parmezan
    .

Priprema

  • Na tanjur položite svježu rikulu, a zatim u sredinu smjestite burrata sir. Zatim na tanjur dodajte svježu i sušenu rajčicu.
  • Poseban štih ovoj salati dat će ukiseljeni crveni luk, ali možete se poslužiti i svježim. Ukiseljeni crveni luk potrebno je napraviti 24 sata ranije. Prokuhajte isti omjer sojinog umaka, octa i šećera i prelijte na krupnije komade luka. Pustite da odstoji 24 sata u hermetički zatvorenoj posudi.
  • Preko svih sastojaka prelijte pozamašnu količinu maslinovog ulja, zatim dodajte pesto i malo tartufata na burattu. Ako želite, za kraj dodajte parmezan ili klice.
  • Poslužite salatu s brusketama.
image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Linker
29. kolovoz 2024 10:20