INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
U centru grada

Od štrukli s bučinim sjemenkama do dimljenih pačjih prsa: SOL tapas na hrvatski ima novi meni bogat okusima i aromama jeseni

Novi jesenski meni, baziran na pažljivo odabranim lokalnim namirnicama, poziva goste na jedinstveno iskustvo i uživanje u bogatim okusima.

Novi jesenski meni, baziran na pažljivo odabranim lokalnim namirnicama, poziva goste na jedinstveno iskustvo i uživanje u bogatim okusima.

Gurmanska oaza u samom središtu Zagreba svojim gostima sada nudi novi jesenski meni koji slavi najbolje sezonske namirnice i autentične okuse koji osvajaju na prvu. U fokusu nove ponude restorana SOL tapas na hrvatski chefa Mate Jankovića tako se nalaze jesenske namirnice poput butternut buče, pastrnjaka, bučinih sjemenki i kestena, vješto spojenih u kulinarske kreacije za koje je zaslužan chef Marko Jantolek, a koje i sami jedva čekamo isprobati.

U zagrebačkom restoranu jesen je sa sobom donijela čitav niz uzbudljivih noviteta na meniju koji će zadovoljiti nepca zaljubljenika u dobru hranu, a novi sezonski meni podijeljen je na sekcije hladnih i toplih tapasa te onih slatkih, a gostima se nudi i opcija degustacijog menija po cijeni od 49 eura po osobi.

image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC

Kako nam je otkrio i sam chef Jantolek koji je sa svojim timom radio na kreiranju novog menija, inspiracija je bazirana prvenstveno na sezonskim namirnicama. "Oko njih se zapravo sve vrti i mi se uvijek prilagođavamo upravo sezonskim namirnicima. One odlučuju kakav će meni biti, a onda za pojedina tradicionalna jela ili namirnice, važne za hrvatsku gastronomiju, gledamo kako ih podignuti na višu razinu", objasnio nam je chef kojemu to polazi od ruke zahvaljujući brojnim tehnikama i trendovima kuhanja.

image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC
image
INSTAGRAM/@MATEJANKOVIC

Tako se na novom meniju mogu pronaći razna jela - od telećeg zagrebačkog s pastrnjakom, njoka punjenih mesom pašticade i ribanim tvrdim kravljim sirom, zagorskih štrukli s bučim sjemenkama, gulaša u umaku od paprike i grdobine s bučom pa sve do dimljenih pačjih prsa. Nijedno jelo iz novog menija, kaže, Jantolek ne bi posebno izdvojio, već koje će odabrati ostavlja isključivo na izbor svojim - gostima.

Linker
06. studeni 2024 04:37