BOJAN ZIBAR
GASTRO

Bruschetta, granola ili brioche: Donosimo 3 recepta koja će oduševiti gurmane

Zagrebačka trattoria i pizzeria Mime‘s, popularna gastro destinacija svih ljubitelja talijanskih delicija, ima u ponudi užine - kombinaciju doručka i ručka - koje će oduševiti sve gurmane istančanog nepca.

Zagrebačka trattoria i pizzeria Mime‘s, popularna gastro destinacija svih ljubitelja talijanskih delicija, ima u ponudi užine - kombinaciju doručka i ručka - koje će oduševiti sve gurmane istančanog nepca.

BRUSCHETTA SA ŠUNKOM I KAJGANOM

SASTOJCI kriška kruha sa sjemenkama, 60 g kuhane šunke, 2 jaja, 10 g crvenog luka, 1 dl tamne pive, žličica smeđeg šećera, 5 g sjemenki gorušice, 80 g mladog špinata

image
BOJAN ZIBAR

PRIPREMA Tostirati kruh sa sjemenkama, na njega posložiti džem od luka (luk propirjati na malo pročišćenog maslaca, posoliti, dodati malo nerafiniranog smeđeg šećera, deglazirati tamnom pivom (kuhamo dok sva tekućina ne ispari), kratko preprženu kuhanu šunku, kajganu. Uz to poslužiti salaticu od baby špinata začinjenu s malo limunovog soka i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

GRANOLA SA SUHIM VOĆEM, ORAŠASTIM PLODOVIMA I JOGURTOM

SASTOJCI 150 g granole, 100 g jogurta, 50 g banane, 10 g malina

image
BOJAN ZIBAR

PRIPREMA Zobene pahuljice, med, suho voće i orašaste plodove peći na 160 stupnjeva oko 10 minuta, ohladiti, servirati u tanjur te po želji staviti svježe voće poput banane ili bobica te zaliti punomasnim jogurtom.

BRIOCHE S DIMLJENIM LOSOSOM I UMAKOM HOLANDEZ

SASTOJCI kriška tosta, 1 manji avokado, 80 g dimljenog lososa, 2 male rajčice, 2 jaja, 5 grama maslaca, kopar, limun, maslinovo ulje

image
BOJAN ZIBAR

PRIPREMA Tostirati brioche, na njega posložiti avokado oplemenjen s malo limunovog soka, soli i maslinovog ulja. Posložiti tanko rezanu rajčicu, dimljeni losos, poširana jaja te sve zaliti umakom holandez koji se radi tako da se na pari umute žumanjci s malo vode, doda se par kapi limunovog soka i soli te pročišćeni maslac u tankom mlazu dok se ne dobije lijepa pjenasta tekstura.

Linker
26. studeni 2024 04:30