Oui Chef by Vedran Stojanac Pobuna u kokošinjcu

 SANDRO SKLEPIć
Užitak za nepce

Bili smo na otvorenju Burger Festivala: Ovo su naši favoriti koje morate isprobati

Najnovije izdanje zagrebačkog Burger Festivala osim impresivnim delicijama, osvojilo nas je opipljivom količinom emocija i predanosti svakog od sudionika - do 20. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana uživajte u njihovim kreacijama, glasajte za svoje favorite i odlično se zabavite

Najnovije izdanje zagrebačkog Burger Festivala osim impresivnim delicijama, osvojilo nas je opipljivom količinom emocija i predanosti svakog od sudionika - do 20. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana uživajte u njihovim kreacijama, glasajte za svoje favorite i odlično se zabavite

Konačno smo dočekali najstariji i mnogima nam najdraži streetfood festival, zagrebački Burger Festival. Otvoren je u četvrtak 10. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će pomno birani chefovi i grill majstori sve do nedjelje 20. listopada uveseljavati posjetitelje svojim hit burgerima ali i najnovijim kreacijama. Kako smo na burgere u Zagrebu već godinama navikli u rujnu, ovo smo izdanje zaista čekali s nestrpljenjem te već prvoga dana pohitali provjeriti što se nudi na 13 kućica okruženih prostranim parkom obojenim jesenskom romantikom.

@gloriamagazin Otvoren je Burger Festival u Zagrebu! 📍Trg dr. Franje Tuđmana 10.-20.10.2024. #gloriahr #burgerfestival #burgerfest #zagreb ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

Degustacija je krenula kušanjem dva moćna burgera iz Burger Bara. Svojim Signature 2.0 i Smoked Chilli burgerima još su jednom pokazali beskompromisnu hrabrost u kombinacijama i pristupu. Signature 2.0 rade od light brioche peciva tostiranog s maslacem, 20 dkg 100% junećeg odreska (chuck- short rib- brisket), pancete, karameliziranog luka, rukole, slatke gorgonzole i domaće lime-aioli majoneze. Smoked Chilli također u light brioche pecivu tostiranom s maslacem, čini 20 dkg 100% junećeg odreska (chuck- short rib- brisket), Edam sir, prženi luk, Jalapeño papričice i domaća smokey spicy majoneza.

image

Burger Bar Signature 2.0 burger

SANDRO SKLEPIć

Nastavili smo u moćnom stilu s burgerima s mesom divljači Grofa Lovskog. Lovski je svoje premijerno predstavljanje na Burger Festivalu Zagreb učinio nezaboravnim - sve smo kušali i sve nam se svidjelo, ali ako baš moramo izdvojiti favorite, preporučujemo Lovski Smash burger s mesom jelena u brioche pecivu sa žutim umakom, sirom, pancetom, prženim lukom i kineskim kupusom, te Šiš Burger - šiš ćevap premazan kajmakom u duguljastom somunu.

image

Grof Lovski

SANDRO SKLEPIć

Na red je stigao i Thai Thai koji su prava oaza za sve željne egzotičnih kombinacija - oduševit će vas njihov Pad Thai beef burger s umakom od kikirikija, Cheddar sirom, azijskom coleslaw salatom, ukiseljenim lukom i kikirikijem, dok za one željne intenzivnijih okusa imaju Tom Yum beef burger s tom yum umakom, slaninom, Cheddar sirom, iceberg salatom, rajčicom, ukiseljenim svježim krastavcima i prženim lukom. Imaju i bao bunse i klasični pad thai te mango sticky rice, krumpiriće i batate - tu smo shvatili da se moramo vratiti još koji put.

image

Pad THai Beef Burger Thai Thai

SANDRO SKLEPIć

Idući je na redu bio Oui Chef by Vedran Stojanac. Već smo zavoljeli njegove pasta delicije iz koluta sira i crni rižot, ali ovaj nas je put razoružao burgerima. Nima tice do prasice je jedinstvena kombinacija burgera u domaćoj sourdough focacci sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom, romanesco umakom, ribanim sirom, te lardom crne svinje. Pobuna u kokošinjcu je hrskavi pileći burger umotan u Pringles čips s aurora umakom, mariniranim lukom, zelenom salatom i ribanim sirom, a tu je i Kravlje, ludilo vol. 2 s junetinom, matovilcem, džemom od luka, domaćim kiselim krastavcima, topljenim sirom i BBQ umakom.

image

Oui Chef by Vedran Stojanac - Nima tice do prasice

SANDRO SKLEPIć

Iako smo mislili da već sve znamo o Institutu za burgere by Mate Janković, uspjeli su nas izuti iz cipela svojim smash varijacijama poznatih nam burgera, a posebno bismo izdvojili Onion Cheese Smash koji rade u burger pecivu sa 100% junetinom iz domaćeg uzgoja, Cheddar sirom, honey mustardom, namazom od topljenog sira, džemom od luka, Jalapeño papričicama i prženim lukom. Sve ovo su samo slova na papiru dok ne zagrizete u ovu savršeno izbalansiranu fantaziju.

image

Institut za burgere by Mate Janković

SANDRO SKLEPIć

Pažaninov Chef’s Burger u Zagreb je stigao sa naizgled poznatim imenima, ali svi su redom nadograđeni, odnosno 2.0 verzije hitova: Crispy Kapule, Original Cheese burgera i Creamy Pomodora. Kušali smo Creamy Pomodoro 2.0 koji je domaća junetina u krumpirovu pecivu, s Cheddar sirom, basil garlic majonezom, džemom od cherry rajčica, ljubičastim lukom i rikulom. I ovdje nas je posve opčinila izbalansiranost i sočnost koju nije lako dobiti s krumpirovim pecivom. Toliko smo uživali u kreativnosti i strasti koju su u svaki od serviranih burgera unijeli svi redom da nismo ni primijetili kad je krenula padati kiša. Ne samo da nas nije omela, već je pojačala ovo poslijepodne nabijeno opipljivim emocijama sudionika.

image

Chef‘s burger by Ivan Pažanin Creamy Pomodoro 2.0

SANDRO SKLEPIć

Na red je stigao Good Food gdje smo se odlučili za Crispy Chicken Slaw burger koji osvaja savršeno spremljenim crispy pilećim fileom, Cheddar sirom, coleslaw salatom, prženim lukom i sweet’n’sour umakom. Vratit ćemo se kušati i njihove Fresh Feta i Caprese Pesto burgere jer oba zvuče neodoljivo.

image

Good Food Crispy Chicken Slaw

SANDRO SKLEPIć

Uslijedila je fenomenalna selekcija smasheva iz Bold.Burgera koji je u samo par dana od otvaranja lokala na Britancu postao zagrebačka gastro senzacija. Opravdano, možemo zaključiti nakon što smo kušali njihove Kaj, Bacon i Brisket burgere za koje je recepturu napravio legendarni Ivan Zidar i još jednom pokazao kako burgeri nisu trend već istinska strast.

image

Bold Burger - Kaj double

SANDRO SKLEPIć

Dubrovački Guloso stigao je s teškašima koji su ovjenčani brojnim nagradama, a mi smo se odlučili za lanjskog pobjednika međunarodnog burger festivala u Beogradu, Cheesy Special. Ovdje se još jednom radi toliko usavršenoj tehnici i balansu okusa da je suvišno nabrajati sastojke - to se baš mora probati. S velikim smo veseljem burger rapsodiju završili Picnicovim osvježavajućim Burgerom od kozica i novitetom - Blue Cheese burgerom kojeg spravljaju s gorgonzolom, chutneyem od smokve, jabukom, Dijon aiolijem i pancetom.

image

I ljubitelji egzotike doći će na svoje

SANDRO SKLEPIć

Za kraj smo ipak ostavili i mjesta za globalno najpopularniju slasticu Ice Crone koja je soft serve sladoled od vanilije ili čokolade u vrućem kroasanu prelivena umakom po želji - od slane karamele, pistacije do jagode, te posipana lješnjakom, pistacijom ili šarenim sprinkle mrvicama.

image

Ice Crone Pistacija

SANDRO SKLEPIć

Burger Festival nudi i bogat zabavni program. U petak 11. listopada je na rasporedu popularna radionica Pinelli i vino, u subotu od podneva stižu Krešimir i Gregor iz Zg Street Arta koji će sve zainteresirane naučiti izrađivati stickere. U utorak od 17,30 sati je na rasporedu zabavan i poučan Food kviz by Metro koji vodi Ribafish, u srijedu gratis koncert veselog dvojca Kuzma i Shaka Zulu, a koncert Connecta je s otvaranja prebačen na subotu 19. listopada. Svakoga dana tu su i najbolji zagrebački DJ-i te ogromna Zagi kids zona s adrenalinskim avanturama za najmlađe.Zanimljivo je i da svi posjetitelji mogu tijekom Festivala putem QR kodova na kućicama i računima glasati za svoj omiljeni burger, te ćemo i ove godine u nedjelju 20. listopada doznati tko će od sudionika ponijeti prestižnu titulu pobjednika Burger Festivala Zagreb 2024.

image

Sudionici Burger Festivala Zagreb

SANDRO SKLEPIć
Linker
13. listopad 2024 09:02