Ministar Primorac u Kristalnoj dvorani hotela Westin

 JOSIP BANDIĆ
26. obljetnica

AmCham na tradicionalnoj gala večeri prikupio 20 tisuća eura koje će donirati SOS Dječjem selu Hrvatska

Američka gospodarska komora održala je 26. gala večeru u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin na kojoj su se okupili brojni uvaženi gosti među kojima su bili potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac te američka veleposlanica Nathalie Rayes.

Američka gospodarska komora održala je 26. gala večeru u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin na kojoj su se okupili brojni uvaženi gosti među kojima su bili potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac te američka veleposlanica Nathalie Rayes.

Američka gospodarska komora i ove je godina održala tradicionalnu gala večer za svoje uvažene članove i njihove goste, visoke uzvanike iz vladinih institucija, međunarodnih organizacija i diplomatskog zbora, koji su se okupili u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin. Događanje je okupilo četiri stotine uzvanika, a među uvaženim gostima bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac te američka veleposlanica Nathalie Rayes. Večera je bila humanitarnog karaktera jer su se prodajom ulaznica skupljala sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska, kojem će biti doniran iznos od 20 tisuća eura.

image

Andrea Doko Jelušić, Nathalie Rayes, Rina Musić

JOSIP BANDIĆ

Uoči večere razgovarali smo s američkom veleposlanicom u Hrvatskoj Nathalie Rayes koja je s nama podijelila svoje dojmove, ali i otkrila u čijoj je kreaciji stigla na svečanu večeru. "Jako sam sretna što sam ovdje. Američka gospodarska komora radi nevjerojatan posao u Hrvatskoj. Kao američka veleposlanica blisko surađujem s njima kako bi bili sigurni da američko poslovanje napreduje. I to je doista tako. Nedavno smo svjedočili velikom otvorenju američke kompanije Jabil u Osijeku, sa središtem na Floridi. Jedna je od vodećih proizvodnih kompanija, a u Hrvatskoj zapošljava 1500 radnika. Bilo je to investicija od 92 milijuna eura i u budućnosti ih želimo još i više. Znamo da su poslovni odnosi jako važni i vidimo da se američki poslovi ovdje razvijaju, kao i oni hrvatski u Americi. Sretna sam što večeras slavimo uspjeh Američke gospodarske komore i što ćemo nastaviti daljnju suradnju", rekla nam je veleposlanica Rayes koja je za gala večeru odabrala hrvatski dizajn. "Nosim kreaciju brenda Nebo iza kojeg stoji Dinka Grubišić. Jako puno ulažem hrvatske dizajnere i podržavam žene koje samostalno vode svoje poslove", dodala je.

image

Nathalie Rayes pohvalila je suradnju s Američkom gospodarskom komorom u Hrvatskoj

JOSIP BANDIĆ

AmCham trenutačno broji 350 članova, gotovo sto tisuća zaposlenih u Hrvatskoj i to ne samo u američkim tvrtkama, nego i onim međunarodnim, kao i domaćima. "AmCham ove godine slavi 26. obljetnicu, a mi već više od dvadeset godina organiziramo humanitarne gala večere. Godinama smo prikupljali sredstva za razminiranje Hrvatske, bila je to akcija provedena u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a. Iznosu koji bismo mi prikupili na gala večerama, Američka je vlada dodala još toliko. Sredstva su bila raspoređena gotovo svim hrvatskim županijama s područjima zahvaćenima minama. S obzirom na to da se Hrvatska približava trenutku kada više neće imati mina, ove smo se godine odlučili za ispunjenje novog cilja. Dio prihoda bit će doniran SOS Dječjem selu Hrvatska. Znamo da su vrlo posvećeni svojim aktivnostima i dio sredstava prikupljenih prodajom ulaznica ići će njima. Sigurna sam da će oni to lijepo i korisno iskoristiti da djeci doista život bude ugodniji", zaključila je izvršna direktorica Američke gospodarske komore Andrea Doko Jelušić.

image

Andrea Doko Jelušić

JOSIP BANDIĆ

"Velikim se djelom bavimo poslovnom klimom, pitanjima kako unaprijediti poslovanje u Hrvatskoj, kako ga pojednostaviti za domaće i strane kompanije. Od ciljeva koji nas povezuju s Amerikom je sporazumno izbjegavanje dvostrukog oporezivanja. Na njemu smo surađivali s potpredsjednikom Vlade Markom Primorcem dok je još radio u uredu bivše predsjednice. Nastavili smo suradnju kada je postao ministar financija i nadamo se da će taj dio biti ubrzo riješen. Sporazum je potpisan, očekuje se još ratifikacija u Američkom senatu i Hrvatskom saboru", dodala je Andrea.

image

Predstavnici kompanije MSD, srebrnog sponzora gala večere: Ivo Šegota, Rina Musić, Mirela Horvat Kiš i Matija Poljak

JOSIP BANDIĆ
image

Predstavnici kompanije PBZ Card, srebrnog sponzora gala večere: Mislav Blažić, Ivan Ivičić, Rina Musić i Andrea Doko Jelušić

JOSIP BANDIĆ
image

Andrea Doko Jelušić, Marko Primorac i Rina Musić

JOSIP BANDIĆ
image

Gala večer Američke gospodarske komore

JOSIP BANDIĆ
image

Ministar financija i potpredsjednik Vlade Marko Primorac

JOSIP BANDIĆ
Linker
18. listopad 2024 13:51