MARION CURTRIS/STARPIX FOR LIONSGATE/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA
Prošlo je 30 godina

"Vrana" dolazi u naša kina: U remakeu kultnog filma glavnu ulogu ima talentirani sin slavnoga glumca, evo što znamo o njemu

Šveđanin se našao u nimalo zahvalnoj ulozi koju je u originalu utjelovio Brandon Lee, a koja ga je naposljetku koštala života.

Šveđanin se našao u nimalo zahvalnoj ulozi koju je u originalu utjelovio Brandon Lee, a koja ga je naposljetku koštala života.

Film "Vrana" jedan je od onih uz koji se veže tragedija, nakon što je na njegovu setu 1993. godine život izgubio glavni glumac i sin legendarnog glumca Brucea Leeja, Brandon Lee koji je tada imao svega 28 godina. Primio je hitac iz pištolja u kojem nije trebalo biti metaka, ali dogodilo se suprotno. Mjesecima su kružile priče i nagađanju kako su se uopće pravi meci našli u pištolju koji je trebao biti prazan ili napunjen lažnima. Službena je istraga utvrdila da je Brandonova smrt bila nesretan slučaj i posljedica nepravilne provjere oružje. Film je svoju je premijeru doživio godinu dana kasnije, a dodatne scene za kraj snimljene su naknadno.

image

Rupert Sanders, FKA twigs i Bill Skarsgard

MARION CURTRIS/STARPIX FOR LIONSGATE/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Trideset godina nakon prve premijere u kina stiže njegov "remake" s talentiranim Billom Skarsgårdom (34) u glavnoj ulozi, koji ga je predstavio na svjetskoj premijeri u New Yorku, gdje mu se pridružila i pjevačica FKA Twigs koja glumi uz njega te redatelj Rupert Sanders. Glumac kojeg dobro pamtimo iz horora "It" iz 2017. priznaje kako mu je Leejevu ulogu Erica Dravena bilo zastrašujuće odigrati, napomenuvši kako je i prije bilo remakeova.

"Nisam prvi koji se našao u Brandonovoj ulozi. Bila je to kultna izvedba, a situacija koja se dogodila je tragična. Što se mene tiče, pristupio sam ovome kao i svakom drugom poslu, pitajući se ‘Kakva je ovo priča? Kako ovu priču mogu opravdati?‘, ", izjavio je za People.

image

Brandon Lee u filmu "Vrana"

IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Radnja filma temelji se na stripu Jamesa O‘Barre, u kojem se glavni lik ubijenog rock glazbenika vraća iz mrtvih kako bi se osvetio bandi koja je ubila njega i njegovu djevojku. Obzirom na sve to, talentirani Šveđanin nije dobio nimalo laku ulogu, inače sin slavnog glumca Stellana Skarsgårda, koji uz Billa ima još sedmero djece, a od kojih se istim poslom kao i oni bave Aleksander i Gustaf Skarsgård.

image

Stellan Skarsgard

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Bill je prije tri godine uživao u Hrvatskoj, točnije u Rijeci gdje je snimao Netflixovu seriju "Clark", koja se temelji na stvarnim događajima, a on je utjelovio antijunaka Clarka Oloffsona, švedskog kriminalca poznatog po sudjelovanju u pljački banke koja je izrodila termin Stockholmski sindrom. Što se njegova privatna života tiče, posljednjih je nekoliko godina u vezi sa švedskom glumicom Alidom Morberg, s kojom je 2018. dobio kćer.

Linker
10. rujan 2024 01:40