Anthony Bourdain 

 VAN TINE DENNIS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA VAN TINE DENNIS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
U nastajanju

U pripremi je "Tony", biografski film o velikom Bourdainu, nagađa se tko bi ga mogao glumiti

Bourdainov život bio je više nego inspirativan stoga ne čudi pomama za raznim umjetničkim izrazima i inscenacijama dijelova priča - od raznih ovisnosti, do uspjeha, slave, usamljenosti, ljubavi, dobre hrane i grandioznih putovanja.....

Bourdainov život bio je više nego inspirativan stoga ne čudi pomama za raznim umjetničkim izrazima i inscenacijama dijelova priča - od raznih ovisnosti, do uspjeha, slave, usamljenosti, ljubavi, dobre hrane i grandioznih putovanja.....

Svi obožavatelji Anthonyja Bourdaina se konačno imaju čemu veseliti – očekuje ih uprizorenje njegova lika, fragmenata njegova života u dugometražnom igranom filmu „Tony”. Ono što se nagađa je da će ga igrati Dominic Sessa, koji je prošle godine svjetsku javnost oduševio u filmu „The Holdovers” Alexandera Paynea, režiju će, navodno, potpisati Matt Johnson, koji stoji iza dobro prihvaćenog filma „Blackberry”.

image

Dominic Sessa u filmu The Holdovers

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Još nije jasno koje će razdoblje Bourdainova života prikazati ovaj ​​biografski film. „Tony” nije prvi filmski projekt temeljen na Bourdainovom životu. Dokumentarni film "Roadrunner" premijerno je prikazan na Tribeca festivalu prije tri godine, i iako je projekt bio pozitivno kritički ocijenjen, suočio se i s kontroverzama kada je redatelj Morgan Neville otkrio da je upotrijebio umjetnu inteligenciju za stvaranje tri izjave s glasom pokojnog Bourdaina.

image

Dosje kuhinja (Fraktura, 2007.)

Za one koji slučajno, ali baš slučajno ne znaju za lik i djelo ili su tek sporadično pratili njegov rad: Bourdain je postao poznat kao kroničar „rock and roll” njujorške restoranske scene svojim memoarima „Dosje kuhinja”. Potom postaje zaštitno TV lice i sinonim za svjetska putovanja i dobru hranu svojom serijom „Bez rezervacija”, koja se prikazivala osam sezona na Travel Channelu, a nakon toga serijom „Parts Unknown” na CNN-u, koju je vodio do svoje rane, tragične smrti 2018.

image

Anthony Bourdain

YOUTUBE/FOCUS FEATURES

„Dosje kuhinja” pretvorena je u TV seriju 2005. godine u kojoj je Bradley Cooper izvodio slavnog autora i voditelja. Svoj posjet hrvatskoj opisao je u knjizi „Put oko svijeta - sasvim drugačiji vodič”. Naime, 2011. godine posjetio je Hrvatsku i hrvatsku gastronomiju predstavio svijetu u svom nagrađivanom putopisno-kulinarskom showu „Parts Unknown”. Domaćin mu je tada bio chef Mate Janković, a družio se i s kuharom Davidom Skokom. Na početku epizode nazvane „Croatian Coast” priznao da prije dolaska nije puno toga znao o Hrvatskoj niti o hrvatskoj kuhinji te da je za našu zemlju čuo jedino u kontekstu rata.

Linker
20. rujan 2024 08:53