HBO
PINGVIN

Svi hvale neprepoznatljivog Colina Farrella u novoj seriji koju mnogi uspoređuju sa "Sopranosima"

Na streaming servis Max stigla je nova kriminalistička serija iz svijeta strip junaka Batmana.

Na streaming servis Max stigla je nova kriminalistička serija iz svijeta strip junaka Batmana.

Kriminalistička drama "Pingvin" od danas je dostupna na streaming platformi Max, odnosno napokon je stigla prva epizoda, dok će ostalih sedam dolaziti tjedno. Uzbudljiv nastavak priče hvaljenog filmskog serijala "Batman" u fokus stavlja Oza Cobba, negativca poznatijeg kao Pingvin kojeg ponovno utjelovljuje Colin Farrell.

Radnja serije "Pingvin"

Radnja serije "Pingvin" smještena je u kaotični Gotham City, tjedan dana nakon Riddlerovih razornih napada. U ovom mračnom okruženju, Oz Cobb vidi priliku za uspon iz pozicije sitnog kriminalca do vrha podzemlja Gothama. Ipak, taj put nije bez prepreka. Sve će mu otežavati sin ubijenog mafijaša Alberto Falcone (Michael Zegen), obitelj Maroni predvođena Nadiom Maroni (Shohreh Aghdashloo) te Sofia Falcone (Cristin Milioti), opasna kći Carminea Falconea.

image

Colin Farrell već je glumio Pingvina u filmu o Batmanu

HBO

Zvijezde serije

Colin Farrell potpuno je neprepoznatljiv ispod odijela, protetike i mnogobrojnih slojeva šminke, a kritičari njegovu izvedbu već izdvajaju kao najbolju. Irskog glumca hvale zbog uspješnog igranja kompleksnog lika ambicioznog kriminalca, koji je povremeno prikazan i kao karikatura, a osim njega najviše pohvala pokupila je Cristin Milioti koja utjelovljuje Sofiju Falcone - nju nazivaju novom "mafijaškom princezom".

image

Osim Colina, mnogi hvale i odličnu Cristin Milioti

HBO

Ova osmodijelna limitirana serija DC Studiosa nastavlja epsku kriminalističku sagu filmaša Matta Reevesa, započetu globalnim blockbusterom „The Batman“ Warner Bros. Picturesa. Seriju je razvila izvršna producentica Lauren LeFranc, a uz Reevesa producent je i Farrell.

Gangsterski stil

Iako se radi o seriji utemeljenoj na stripu, sveobuhvatni dojam je da smo dobili zapravo novu mafijašku seriju pa tako "Pingvina" mnogi uspoređuju sa "Sopranosima". Štoviše, cijeli fokus je stavljen na kriminalno podzemlje Gothama i to do te mjere da se Batman uopće ne pojavljuje.

image

Cristin Milioti i Colin Farrell

HBO

Prva epizoda nove serije u koju će se zaljubiti svi koji vole mafijaške priče na streaming servis Max stigla je 20. rujna, dok će ostalih sedam pristizati svakog tjedna, s time da će se na drugu epizodu čekati 10 dana, umjesto sedam. Bez obzira na to jeste li obožavatelj Batman franšize ili ljubitelj kvalitetnih kriminalističkih drama, "Pingvin" zaslužuje vašu pažnju. Nove epizode izlaze svake nedjelje na HBO Max platformi.

Linker
20. rujan 2024 18:02