MIHO SKVRCE
slikarska priča

Nova izložba Nikoline Šimunović ‘Zvuci ljeta‘ otvorena u njezinom rodnom Dubrovniku

U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik, u organizaciji platforme Shpigl, otvorena je izložba „Zvuci ljeta“ Nikoline Šimunović, istaknute dubrovačke umjetnice.

U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik, u organizaciji platforme Shpigl, otvorena je izložba „Zvuci ljeta“ Nikoline Šimunović, istaknute dubrovačke umjetnice.

„‘Zvuci ljeta‘ su nastajali su kroz zadnje dvije godine. Nakon nemirnih godina punih poniranja u sebe i preispitivanja, promjene životnih okolnosti pokrenule su moju neizmjernu ljubav prema prirodi. Tragajući za srećom pronašla sam sebe u slikama poput ‘Nevere‘, ‘Snova‘, ‘Ljeskanju mora‘, ‘Zelenoj sobi‘", govori akademska slikarica Nikolina Šimunović predstavljajući izložbu koja je u galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik otvorena do kraja listopada.

image

"Cvrkutanje", Izložba Nikoline Šimunović

MIHO SKVRCE

Inspirirana novim životnim ambijentom koji spaja lepršave zelene obronke i titravo plavetnilo mora, osluškivala je unutarnje glasove koji zrače vedrinom i mirnoćom. Šuštanje lišća, zujanje pčele, cvrkut ptica, zrikanje zrikavaca, šapat valova, huktanje vjetra pretočila je u ciklus novih radova. Izvježbanoj ruci koja koristi pastelne namaze nebesko plave i tirkizne, pridružila je nepredvidive akcente lazurne livadno zelene, pčelinje žute, cvjetno narančaste i cvrkutave lila.

„Zvuci ljeta“ nije samo umjetnička izložba, već i putovanje kroz koje posjetitelji mogu doživjeti mir i vedrinu prirode kroz oči talentirane umjetnice. „Slikarstvo je jezik kojim se oslobađam, a slike su prostor u kojem se skroz slobodno krećem, u kojem se nalazim i osjećam prirodno. Svaki dan sam u ateljeu jer imam potrebu stvarati. Riječ je o procesu, a kontinuitet je iznimno važan”, zaključuje rođena Dubrovkinja iza koje je trideset samostalnih i četrdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

image

Nikolina Šimunović

MIHO SKVRCE

Linker
20. rujan 2024 16:21