PRIVATNA ARHIVA
Beauty talk

Plesačica otkriva zbog čega koristi kokosovo ulje, kako rješava probleme s kožom i bez kojeg kozmetičkog proizvoda ne može

Helena Janjušević, plesačica i koreografkinja koju šira publika pamti kao mentoricu u showu "Ples sa zvijezdama" ne voli eksperimentirati sa šminkom jer joj istu koža lica teško podnosi, a također je i velika ljubiteljica parfema.

Helena Janjušević, plesačica i koreografkinja koju šira publika pamti kao mentoricu u showu "Ples sa zvijezdama" ne voli eksperimentirati sa šminkom jer joj istu koža lica teško podnosi, a također je i velika ljubiteljica parfema.

Iako iza sebe ima bogato plesačko iskustvo, šira publika Helenu Janjušević najbolje je upoznala tek u TV showu "Ples sa zvijezdama" gdje je bila jedna od mentorica. Puljanka sa zagrebačkom adresom plesom se bavi od svoje treće godine, a budući da je svestrana radoholičarka, jednako tako je predana i kada je riječ o njezi kože. Godinama je vjerna provjerenim kozmetičkim proizvodima, a budući da njezino lice scensku šminku dosta teško podnosi, obavezno ju uklanja odmah nakon nastupa.

Masaža lica uz ciljanu kozmetiku

Moja koža je jako zahtjevna, ali nekako smo se sprijateljile s godinama. Stvar je u tome što odmah reagira na bilo kakvu jaču šminku, uključujući i scensku, pa ju pokušavam umiriti tako da konzumiram namirnice koje sam primijetila da djeluju. Osobno pokušavam što više jesti zdrave namirnice poput đumbira i povrća i piti čaj od mente, dok brzu hranu izbjegavam. Od kozmetičkih proizvoda najviše koristim Dermalogica skin smoothing kremu i BioLumin-C, Caudalie Instant Detox masku i Kiehl‘s Deep Pore Cleansing masku. Pokušavala sam koristiti više preparata istovremeno, ali se pokazalo da moja koža voli jednostavniju rutinu. Ujutro se umivam hladnom vodom i nanosim kremu uz laganu masažu rukama, dok navečer u krevet ne odlazim bez La Roche Posay Lipikar gela i noćne kreme Dermalogica Phyto Nature Oxygen. Prije nastupa volim staviti Garnier masku od aloe vere, a čim nastup završi - odmah skidam sve s lica, najčešće kokosovim uljem. Od šminke najčešće nosim Bourjois Healthy Mix Clean BB kremu, Bourjois rumenilo nijansu 15 i Jane Iredale mineralni puder u kamenu za lice, Maybelline Lash Sensational Sky High maskaru i Rimmel olovku za usne u nijansi Cappuccino.

Ništa bez beauty gadgeta

Od gadgeta imam mini RedLight kemijsku koja mi je jako kul, parilicu za lice i Rio 60 Second Face Lift Plus uređaj. Također bih voljela isprobati gua sha, ali zasad ipak koristim ledeni kalup kojim redovito masiram svoje lice. Isto tako uskoro planiram isprobati mezoterapiju i PRP tretman, ali jedino što sam od tretmana dosad probala je HydraFacial čiji su me rezultati oduševili.

image
PRIVATNA ARHIVA

Briga za kosu

Moja prirodna boja je kestenjasta, ali nisam potpuno sigurna kakve je točno nijanse jer ju bojim još od srednje škole. Imala sam različite boje kose - plavu, sivu, roza, tamnocrvenu i sad bakrenu. Boju održavam u salonu Franić kod Marka koji, s obzirom na to kakav je moj tempo, itekako dobro zna da ne mogu dolaziti prečesto pa mi uvijek pronađe rješenje ili mi da savjet kako da boju održim čim dulje. Moja kosa je gusta, lagano kovrčava i divlja, a hranim ju maskama i uljima te perem Kevin Murphy šamponom koji mi se pokazao idelanim. Nanošenje kombinacije piskavice, ulja od argana, amle te ricinusa posljednjih su mi mjeseci glavni kućni tretman za kosu. Ljeti najviše volim kad mi se kosa osuši sama i bude kovrčava, dok zimi volim nositi ravniju. Ne mogu bez ulja za kosu i uvijek ga imam sa sobom.

Ljubav prema parfemima

Obožavam parfeme, puno više vremena provodim na odjelu s mirisima u drogeriji nego na odjlkremama. Trenutno imam četiri najdraža koja kombiniram ovisno o danu, a to su Son Venin Ambr Super, Lancome Idole, Armani Si i Xerjoff Erba Pura. Većinom ih kupujem sama jer volim kombinirati svašta i meni za nošenje parfema nije potrebna posebna prigoda, jednostavno volim lijepo mirisati.

Zdrava hrana i suplementi

Kvalitetna prehrana, san i što manje toksičnog okruženja pozitivno utječu na cijeli organizam, pa tako i na moju kožu. Iako ga dosad još nisam pila, trenutno sam u potrazi za nekom veganskom, cruelty free opcijom kolagena o kojem sve više razmišljam. Od suplemenata koristim MERZ tablete za kosu nokte i kožu, dok su svi ostali suplementi vezani za sport i zdravlje. Kad su projekti i snimanja ne spavam, ali onda prvi slobodan dan prespavam ili se nagradim dobrom masažom ili saunom. Dobra serija, boravak u prirodi, knjiga, solo đir ili druženje s prijateljicama ili obitelji ako sam u Istri, sve su to načini kojima se volim opustiti.

Samo aktivno

Bavim se poslom koji zahtijeva treninge i održavanje forme u svrhu plesa. Dugo mi je trebalo da se izborim sa iskrivljenim pogledom na svoje tijelo jer je u toj industriji veliki fokus na kilogramima, a ako te uz to ne vodi netko tko je obrazovan na tom polju, zaista ti može stvoriti psihički nezgodnu situaciju. Imala sam sreću da sam ipak sve navedeno učila na fakultetu i primjenjivala u svojojoj rutini. Što se tiče vježbanja, vježbam ovisno o tome što je potrebno u kojem periodu. Vezano za plesne tehnike, općenito održavam mišićnu masu i kondiciju tri puta tjedno kroz vježbe koje su miks pilatesa, hortona, treninga snage i fleksibilnosti te opuštene šetnje ili rolanje ako mi to vremenske prilike dopuste. Volim svoje tijelo jer je prošlo kroz puno ozljeda, a svejedno me služi i dopušta da radim što najviše volim.

Linker
22. rujan 2024 09:02