Valentina Đurić

 DEMETRIOS DRYSTELLAS
pred ogledalom

Beauty razgovor s Valentinom Đurić: Manekenka otkriva tajnu savršene kože i koje kozmetičke proizvode koristi

Hrvatska manekenka koja se modelingom bavi od 13. godine ne voli tešku šminku, a najviše pažnje posvećuje njezi svoje kosi.

Hrvatska manekenka koja se modelingom bavi od 13. godine ne voli tešku šminku, a najviše pažnje posvećuje njezi svoje kosi.

Senjanka Valentina Đurić modelingom se bavi od svoje 13. godine, dosad je nosila revije za poznate modne kuće poput Dolce&Gabbane, Alexandera McQueena i Fendija, a pojavila se i na naslovnoj stranici magazina Vogue. Iza nje je više od 15 godina intenzivnog rada na nekim od najvećih svjetskih tjedana mode, a nedavno se okušala i u filmskoj industriji. S obzirom na to da je izgled za njezinu profesiju itekako važan, njezi kože, ali i kose pridaje mnogo pažnje.

"S obzirom na to da sam donedavno kosu bojala u plavo, tijekom cijele godine važna mi je hidratacija što će se svakako nastaviti jer sam sad u fazi oporavljanja kose. Svi znamo koliko blajh šteti kosi. Moja je kosa zbog prirode posla svakodnevno bila izložena toplini i raznim proizvodima koji je oštećuju tako da prijelaz u platinasto plavu boju nije bio najpametnija opcija. Svakako, dobri proizvodi za njegu i redovito šišanje mogu puno pomoći. Sukladno tome, koristila sam Kerastase Absolut blonde liniju koja obuhvaća šampon, regenerator, masku i ulje za vrhove, a sve u svrhu hidratacije i očuvanja kose i savršene platinaste nijanse", govori nam manekenka čija se ljetna beauty rutina pretjerano ne razlikuje od one tijekom ostatka godine.

image
DEMETRIOS DRYSTELLAS

"Ljeti se kosa dodatno isušuje pod utjecajem mora i sunca pa je dodatno zaštitim sprejom koji je čuva od štetnog utjecaja UV zraka s dodatkom keratina za omekšavanje. To je posebno dobro napraviti dok ste na plaži, naročito ako više puta močite kosu u moru. Što se lica tiče, jedina je razlika što ljeti ne radim HydraFacial ili bilo koji drugi tretman koji bi uključivao korištenje kiselina jer tu također treba biti oprezan zbog reakcija koje one zajedno s UV zrakama mogu izazvati na licu, primjerice crvenilo. Moja koža je masna/dehidrirana tako da rutina mora biti jednostavna, a to znači da u njoj nema puno proizvoda i svi su laganijih tekstura. Bitno je da se koža ne masti, ali isto tako mora biti dobro hidratizirana", dodaje Valentina.

"Ljeti smanjim eksfolijante i serume s kiselinama, konkretno mislim na salicilnu kiselinu koja pročišćava kožu lica, ali izaziva peckanje i kao što sam ranije navela može izazvati crvenilo na koži prilikom izlaganja suncu koje je ljeti dosta jako. Kreme su uvijek lagane, gelaste strukture kako se koža ne bi dodatno mastila zbog vrućine i znojenja, a da bih dobila potrebnu vlagu. Tijekom cijele godine SPF je obavezan, a rado radim blagi peeling kože dva puta tjedno i koristim losion za tijelo nakon tuširanja. Najdraži mi je Nivea Smooth Sensation jer je dovoljno hranjiv, a brzo se upija", objašnjava Senjanka koja ima i određene beauty rituale kojima je vjerna već neko vrijeme.

image
DEMETRIOS DRYSTELLAS

"Ujutro umijem lice Skintegrinim gelom Amphibian koji je baš za moj komplicirani tip kože, nakon toga stavljam Vichyjevu Liftactiv supreme kremu za lice koja je također lagana i pripada njezi protiv bora. Nikad ne zaboravljam Olival fluid SPF 50. Za slučaj da nanosim make-up navečer, lice očistim najprije uljnim čistačem Atomic od Skintegre koji mi je otkriće jer brzo i temeljito skida i najtežu šminku. Zatim opet isperem lice Amphibian, pa micelarnom vodom od Zorine masti i obično stavim neki serum. Nekad je to L‘Orealov Revitalift s vitaminom C koji je meni super jer sadrži i malo salicilne kiseline pa se brzo upija i ujedno pročišćava kožu", govori Valentina koja je prije nekoliko godina saznala da ima hiperpigmentaciju.

"Kad sam bila mlađa nisam shvaćala važnost korištenja SPF-a tako da sam pri nedavnoj analizi kože otkrila da postoji hiperpigmentacija koja se naknadno može manifestirati kroz mrljice na licu. Upravo mi L‘Orealov serum savršeno odgovara i zbilja pri tome pomaže. Jednom tjedno kao dio večernje rutine koristim i L‘Orealov Bright Reveal serum koji služi kao blagi eksfolijant a uklanja mrljice koje su ostale od akni i druge nepravilnosti na koži. Na kraju ide lagana krema Cloud cream Light (Skinlick)", govori manekenka koja priznaje da je godinama tražila idealne proizvode koji će odgovarati njezinoj koži.

"Svi proizvodi koje sada redovito koristim su drogerijski i lako ih je pronaći. Sve sam isprobala - od jako skupih do drogerijskih proizvoda i ovi mi zaista najviše pomažu, a uz to su i pristupačni. To može biti i savjet svima, da ne moraju birati skupe proizvode za svoju skincare rutinu, samo je bitno odabrati one prave. Meni je trebalo desetak godina da napokon shvatim što mi odgovara", dodaje manekenka. S obzirom na to da se za odlazak na more tek sprema, pitali smo je bez čega ne može zamisliti ljetni odmor.

image
DEMETRIOS DRYSTELLAS

"Na plažu nikad neću otići bez zaštitnog faktora 50+ (Olival ili La Roche Posay Anthelios) i ulja ili marmelade za tamnjenje koja obavezno mora imati miris kokosa, nije toliko važno koji je brend samo da miriše na kokos jer je to za mene miris ljeta", otkriva manekenka koja nije prevelika obožavateljica make-upa pa ga ljeti, baš kao i zimi, koristi umjereno.

"Neovisno o godišnjem dobu, moj make-up je uvijek isti, lagan. Ljeti mi je posebno važno da je tekući puder lagan, ali na kraju isti koristim tijekom cijele godine, a to je Maybelline Affinitone. Savršeno prekriva sitne nedostatke i ujednačava ten pa izgleda skroz prirodno. Pritom ne masti i ne isušuje kožu. Sjenilo je uglavnom neki nude, bež, smećkasti, zemljani ton. Naravno tu su i maskara i balzam za usne, ponekad ruž, također neutralnih, nude nijansi. Nastojim preskočiti make-up u svakoj mogućoj prilici jer smatram da je za kožu najbolje da je čista i da diše. Maksimalno odmaram od šminke jer sam na snimanjima često morala nositi tešku šminku što svakako na licu ostavlja trag. Nakon što sam uspostavila odgovarajuću skincare rutinu, lice izgleda odlično pa zaista mislim da mi šminka nije potrebna. Mislim da je sada više nego ikad in što prirodniji pa čak i no make-up look. To mi se sviđa", govori nam Valentina.

image
DEMETRIOS DRYSTELLAS

Iako kaže da s vremena na vrijeme voli isprobavati nove kozmetičke proizvode koji se pojave na tržištu, određenim je favoritima vjerna već godinama.

"Na društvenim mrežama najviše pratim influencere koji imaju content vezan za skin care pa tamo nepogrešivo nalazim nove super stvari za isprobati. Apsolutni favorit godinama unazad, doslovno otkad je pušten u prodaju je Skintegra Atomic čistač šminke. Ništa tako brzo, lako i temeljito ne uklanja sve moguće vrste šminke pa i onu najtežu i najotporniju, a odgovara baš svima. Super mi je i njihov Clarion serum za masnu kožu", kaže nam manekenka pa dodaje:

"Ovog ljeta najveće su mi otkriće definitivno L‘Orealov Revitalift vitamin C, on je doslovno jedini koji mi odgovara, te Bright Reveal dark spot serum. Trenutno isprobavam i Olivalov Sun Glow SPF, odličan je zbog toga što ostavlja lagani sjaj na koži, za razliku od ostalih ulja koja samo ostave gomilu šljokica na koži i odjeći pa onda sve zajedno izgleda pretjerano i umjetno", tvrdi Valentina Đurić.

Linker
22. rujan 2024 17:20