UFC

Za jesen dogovoren revanš Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona

Colby Covington i Kamaru Usman
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov prvak velter kategorije ove će godini odraditi čak tri obrane titule

Ono što je Dana White osobno najavio, sad se polako počinje potvrđivati. Colby Covington dočekao je svoju priliku za revanš protiv Kamarua Usmana, koji će se održati nešto manje od dvije godine nakon njihovog prvog okršaja.

Spomenuta prva borba dogodila se u prosincu 2019. godine, a Usman je slavio prekidom pred kraj pete runde. Covington doslovno od samog trenutka prekida pa sve do danas prosvjeduje i govori kako ga je sudac Marc Goddard zakinuo za pobjedu, iako je činjenica da mu je Usman dislocirao vilicu i da je nastavak borbe bio nerealan. Osim toga, on tvrdi da bi sudačka odluka, da ju je dočekao, otišla u njegovu stranu, što je također poprilično nerealno, budući da je posljednju rundu do tada izjednačene borbe gubio. Ali, to je Colby. On odabere svoju priču i nje se drži te će na račun nje, ali i toga što je Dana White njihovu prvu borbu proglasio jednom od najboljih ikad, dobiti novi priliku.

Riječi predsjednika UFC-a prenio je ESPN-ov Brett Okamoto, a prema njemu je sve dogovoreno za studeni ove godine. Radi se o UFC 268 priredbi, za koju lokacija nije otkrivena, ali logika govori kako je riječ o New Yorku i Madison Square Garden dvorani. Otkako je MMA legaliziran u saveznoj državi New York, UFC tamo redovno organizira PPV spektakl u studenom, s izuzetkom prošle godine, kad to nije bilo moguće zbog epidemioloških mjera. I svaki put do sada radilo se o posebnom spektakl, a pažljivo odabranim programom.

Između ove dvije borbe Covington je nastupio tek jednom. Bilo je to u rujnu prošle godine, kad je zapravo podosta lako savladao potrošenog Tyrona Woodleya. Usman se borio tri puta. Dva puta protiv Jorgea Masvidala te jednom protiv Gilberta Burnsa. Prvu borbu protiv Masvidala pobijedio je sudačkom odlukom, dok je u posljednje dvije slavio prekidom, čime je potvrdio kako je postao ubojitiji nego što je bio te da je zapravo svakom borbom sve opasniji. Činjenica da je aktivan i to u maksimalno ozbiljnim borbama, trebala bi svakako ići njemu u prilog.

Linker
20. rujan 2024 12:35