UFC

Volkan Oezdemir opravdao je svoj nadimak ‘No Time‘: Nokautirao je Johnnyja Walkera u prvoj rundi

Volkan Oezdemir
 

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Zaista sjajno otvaranje glavnog dijela premijerne UFC-ove priredbe u Saudijskoj Arabiji

Danas je poseban dan za UFC. Naime, najbolja svjetska MMA promocija premijerno je organizirala priredbu u Saudijskoj Arabiji. Dana White je Saudijcima "dostavio" jako respektabilna imena za događaj koji spada u Fight Night priredbe. Naime prvotno smo u glavnoj borbi večeri trebali gledati neporaženog Khamzata Chimaeva i elitnog srednjaša Roberta Whittakera no Chimaev je uslijed medicinskih razloga se povukao iz borbe, a njegovo mjesto je dobio Ikram Aliskerov.

Glavni dio priredbe otvorili su Volkan "No Time" Oezdemir (20-7) i Johnny Walker (21-9, 1 NC). Švicarac kurdskih korijena i bivši protivnik Aleksandra Rakića zadnji nastup je imao još u rujnu 2023. godine kada je RNC-om pobijedio Bogdana Guskova dok je Brazilac na početku ove godine nokautiran od strane po mnogima najboljeg izazivača u poluteškoj kategoriji Magomeda Ankalaeva.

Prva runda je krenula s Oezdemirom na sredini ringa dok je Walker tražio svoje šanse s poludistance. Daniel Cormier je prokomentirao kako bi Švicarac trebao truditi se braniti nožne udarce koje mu Brazilac lagano plasira: "On je velik tip za ovu kategoriju, udara jako i tako plasira štetu s sigurne distance". Nakon toga Švicarac plasira par jakih udaraca koji su uzdrmali Brazilca. U drugom takvom napadu je krošeima neutralizirao Walkera koji je završio na podu. Moramo priznati kako je sudac Herzog mogao reagirati i prije jer je Walker bio "ugašen" od prvog aperkata, a fatalan je bio udarac na podu.

"Radi se o Walkeru, tip je lud. Morao sam se paziti i tražiti svoje šanse što sam i učinio" rekao je Švicarac u post fight intervjuu s Danielom Cormierom.

Linker
13. rujan 2024 18:18