UFC

(VIDEO) Steve Erceg nakon poraza protiv Kare-Francea poslao jasnu poruku: ‘Učim iz grešaka, vratit ću se‘

Steve Erceg

 Darryl Dyck/zuma Press/profimedia
Australski borac hrvatskih korijena svjestan je da nakon dva uzastopna poraza mora zadržati ‘hladnu glavu‘

Steve Erceg nedavno je podijelio svoju prvu reakciju nakon poraza nokautom u prvoj rundi od strane Kai Kare-Francea u sunaslovnoj borbi UFC-a 305. "Astroboy" je oprezno započeo borbu, držeći distancu, no snažni "overhand" lijevi udarac Kara-Francea iznenadio ga je i srušio na tlo.

Iako se Erceg uspio oporaviti od prvog nokdauna i vratiti na noge, Kara-France je neumoljivo nastavio pritiskati, zadajući mu snažni desni kroše koji je Australca ponovno poslao na pod. Manje od minute do kraja prve runde, sudac je odlučio prekinuti borbu.

Nakon što je po prvi put u karijeri doživio dva uzastopna poraza, Erceg se u utorak obratio svojim pratiteljima putem Instagrama, razmišljajući o svom posljednjem neuspjehu: "Pozdrav svima, prošlo je nekoliko dana od moje borbe na UFC-u 305. Želim zahvaliti svim svojim navijačima i svima u Perthu. Bilo je sjajno čuti vas kako navijate dok sam izlazio, i bilo je sjajno biti dio ovog iskustva. Učim iz grešaka, vratit ću se."

U komentarima su Ercegu pružili podršku Michael Bisping, Jack Della Maddalena i Nina Marie Daniele.

Erceg je debitirao u UFC-u prije nešto više od godine dana. Prvotno je pobijedio Davida Dvoraka na UFC-u 289. Nakon toga uspješno je "riješio" Alessandra Costu i Mata Schnella da bi potom uslijedio napad na titulu u muha kategoriji protiv Alexandrea Pantoje na UFC-u 301. Tada je sudačkom odlukom "ostao" kratak za pojas oko svog pasa, a što je sljedeće za australskog borca hrvatskih korijena zna samo Hunter Campbell.

Linker
19. rujan 2024 17:55