UFC

(VIDEO) Čeka nas ‘epski revanš‘: Pogledajte UFC-ov ‘trailer‘ za revanš Glovera i Prochazke

Glover Teixeira i Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 282 event ponudit će nam novi obračun za prvaka poluteške kategorije

Samo jedan UFC-ov PPV event preostao nam je do kraja ove kalendarske godine. UFC 282 event održat će se 10. prosinca (12. mjesec), a iako je kompletan ‘‘fight card‘‘ sjajan, glavnina pažnje usmjerena je kao i uvijek, ka glavnoj borbi večeri.

Jiri Prochazka i Glover Teixeira sredinom godine ponudili su po mnogima najbolju UFC borbu u 2022. godini. Nakon 24 i pol minuta fantastične borbe, Prochazka je Glovera ugušio (RNC-om) i preuzeo je tron UFC-ove poluteške kategorije. Gotovo nitko nije očekivao da će Prochazka biti taj koji će slaviti ‘‘submissionom‘‘, ali Čeh je iskoristio pogrešku i umor prekaljenog brazilskog veterana i prisilio ga je na predaju.

Ekspresno će Glover imati priliku revanširati se, a iako neki poput Chaela Sonnena tvrde da nitko ne želi gledati ovaj meč, realnost je da nakon onakve prve borbe, rijetki će se buniti jer je Glover odmah dobio priliku za revanš. Brazilac bi vjerojatno i pobijedio da je izdržao još 28 sekundi i da je meč otišao na sudačku odluku. Baš zbog toga revanš ima smisla.

Iako nas nešto manje od mjesec dana dijeli do te borbe, UFC već neko vrijeme promovira ovaj event, a to su napravili i novom najavom.

‘‘UFC 282: Prochazka vs. Teixeira 2 - epski revanš‘‘, naziv je službenog ‘‘trailera‘‘ za UFC 282 event.

Najava obuhvaća neke od najuzbudljivijih trenutaka prve borbe, a sredinom videa može se čuti izjava Daniela Cormiera:

‘‘Ovog trena može ih se ponovno upariti i opet ćemo gledati sjajan meč.‘‘

Očekivanja od revanša očito su velika. Jiri Prochazka više puta je istaknuo kako u prvoj borbi nije pružio ni približno ono što zapravo može, a 43-godišnjem Gloveru ovo je posljednja prilika za vratiti pojas u svoje vlasništvo, a tko zna, možda bude i njegov posljednji meč u karijeri.

Borba između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva, kao ona između Paddyja Pimbletta i Jareda Gordona, samo su dodatni bonus ovog fantastičnog ‘‘fight carda‘‘, a UFC je i njima posvetio ponešto pažnje, odnosno spomenuti su u ovoj kraćoj najavi koju možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
16. rujan 2024 15:11