UFC

Veliki ‘Cigano‘ javio se nakon raskida ugovora s UFC-om i kratko najavio planove za budućnost

Junior Dos Santos
 Instagram
Nakon punih 12 godina u najvećoj svjetskoj MMA promociji, Junior Dos Santos postao je ‘free agent‘

Junior Dos Santos mirno je primio UFC-ovu odluku kako on više neće biti njihov borac. Nakon 12 godina i 23 borbe u promociji, bivši prvak teške kategorije sreću će morati potražiti drugdje, što je na neki način bilo očekivano nakon niza od četiri poraza prekidom.

Svoje dojmove i emocije odlučio je podijeliti kratkom porukom na Instagramu.

"Hvala UFC-u na sjajnih 12 godina. Borbom sam prošao kroz red ubojica da bih došao do prilike boriti se za pojas. Držati ga i braniti ga bila je najveća čast u mom životu. Hvala svakom protivniku, svakom fanu i svakom kritičaru. Sad ću provesti neko vrijeme u dvorani i 'pred pločom', no uzbuđen sam oko nastavka svoje karijere", napisao je Junior na Instagramu, time potvrdivši kako će nastaviti karijeru. Gdje i kako bi to moglo biti, trenutno je teško i pretpostaviti.

Zainteresiranih za usluge velikog borca svakako će biti, no pitanje je tko mu može osigurati primanja i približno visoka kao ona kakva je imao u UFC-u. PFL-ov roster teške kategorije za ovu je sezonu popunjen, no Bellator je netko uvijek zainteresiran za velika imena, neovisno o formi u kakvoj se nalaze. KSW, ONE, Rizin... Kandidati postoje. Ako se Junior želi nastaviti boriti, svakako će moći pronaći gdje. Tu je također i boks kao opcija koju je on sam ranije spominjao.

Srećom po njega, oni najbolji su u UFC-u i susrete s takvima sad je izbjegao. Gledati većini simpatičnog Dos Santosa kako gubi borbe nokautima, uz nastupe niti približno kvalitetne kao ranije, više nikome nije bilo ugodno.

Linker
20. rujan 2024 16:40