UFC

Ugrizao je protivnika i otpušten je iz UFC-a, ali to nije sve; Mladom Brazilcu izrečena je suspenzija i novčana kazna

Igor Severino

 Instagram (igor Severino)
21-godišnji Igor Severino kažnjen je zbog nesvakidašnjeg incidenta

Igor Severino, 21-godišnji brazilski borac muha kategorije, ranije ove godine pokazao je način na koji nitko ne bi trebao debitirati u UFC-u. Naime, sredinom druge runde, Severino je ugrizao svog protivnika Andrea Limu i nedugo poslije diskvalificiran je zbog tog poteza.

Bio je to prvi Severinov poraz u karijeri, ali teže od samog poraza bile su posljedice koje su uslijedile zbog nedozvoljenog poteza. Dana White talentiranog Brazilca ekspresno je izbacio iz organizacije i vjerojatno mu trajno zatvorio vrata najveće svjetske MMA organizacije.

Dakle, tek na početku svoje karijere, neposredno nakon debija u UFC-u, Igor Severino napravio je veliku štetu svojoj borilačkoj karijeri. Uzmemo li u obzir kako je prezentirao dobre vještine i djelovao je kao vrlo perspektivan borac, šteta je još veća.

Ugriz protivnikovog bicepsa skupo ga je koštao, ali otpusno pismo i narušen ugled nisu jedine posljedice koje će Severino snositi. Severinu je izrečena devetomjesečna suspenzija od strane Atletske komisije u Nevadi, a bivši UFC-ov borac morat će platiti i dvije tisuće dolara kazne. Novac će biti oduzet od njegovog honorara za meč u kojem je diskvalificiran. 471,12 dolara trošak je disciplinskog postupka.

Očekivalo se kako će Severinu biti izrečena šestomjesečna suspenzija, ali iz atletske komisije ističu kako bi time poslali poruku da borci koji ugrizu svoje protivnike neće snositi naročito teške posljedice. Šest mjeseci nerijetko je razmak koji borci uzimaju između dvaju mečeva, dok je devet mjeseci ipak nešto ozbiljnije trajanje suspenzije. Severinova suspenzija isteći će 23. prosinca (12. mjesec).

Linker
20. rujan 2024 10:43