UFC

Tom Aspinall nije štedio riječi kada je hvalio Du Plessisa: ‘On je jako inteligentan borac...‘

Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya

 UFC Zuffa
Engleski borac je impresioniran od strane svog južnoafričkog kolege koji je pružio sjajan performans na UFC-u 305

Tom Aspinall, privremeni UFC-ov prvak teške kategorije, nije krio svoje divljenje prema Dricusu du Plessisu nakon njegove pobjede nad Israelom Adesanyom na UFC-u 305.

U glavnoj borbi večeri, Du Plessis je pružio spektakularan nastup, boreći se s Adesanyom za naslov UFC-ovog prvaka srednje kategorije. Mnogi obožavatelji i analitičari ostali su zapanjeni onim što su vidjeli, budući da Du Plessis, iako očito dobar borac, ima stil koji je kod nekih izazvao pitanje kako je uspio doći do vrha.

U nedavnoj "recenziji" UFC-a 305, Tom Aspinall je podijelio svoje mišljenje o uspjehu ovog južnoafričkog borca. "DDP, ne možete ga otpisati" rekao je Aspinall. "Gledam borbe kao obožavatelj, ali ih također gledam kao borac, pokušavajući uočiti sitne nijanse, i volim proučavati različite stilove. Za mene osobno, DDP je borac koji me, iskreno, zbunjuje. Potpuno sam zbunjen njegovim stilom jer, kad ga gledate, moram biti brutalno iskren, izgleda pomalo inferiorno u odnosu na svoje protivnike u pogledu tehnike, ali nevjerojatno je to gledati jer očito nije inferioran."

Aspinall je nastavio hvaliti Du Plessisa, ističući njegovu borbenu inteligenciju i strategiju. "Planovi igre koje on i njegov tim rade su apsolutno nevjerojatni. Osobno mislim da je jedan od najpametnijih boraca u UFC-u, a njegov tim mora biti vrlo, vrlo pametan također. Taj tip jednostavno nađe način da pobijedi. Iznimno je fizički jak... Izgleda malo neuredno, i siguran sam da se svi možemo složiti oko toga. Ali nadoknađuje to duhom, voljom za pobjedom i ustrajnošću. Ako ne dobije ono što želi, nastavit će i trošiti svoje protivnike dok ne dobije. Izgledao je fantastično na UFC-u 305" zaključio je Aspinall.

Linker
20. rujan 2024 07:49