UFC

Rakić uputio novu provokaciju Prochazki, ovaj se pohvalio fotografijom trenutne forme

Jiří Denisa Procházka
 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Odaslana je nova prozivka iz Austrije prema susjednoj Češkoj

Nedugo nakon što je putem Twittera pružio podršku Darrenu Tillu pa čak mu i ponudio zajednički trening u budućnosti, Aleksandar Rakić odlučio je spomenutu društvenu mrežu iskoristiti za novu poruku čovjeku kojem se u posljednje vrijeme najčešće obraća, Jiriju Prochazki. Zna se i zašto. Rakić želi ugovoriti njihovu međusobnu borbu kojom bi se potvrdio status idućeg izazivača za UFC titulu poluteške kategorije.

"Jesi li već potpisao ugovor za našu borbu Samuraju ili si toliko glup da si spreman sjediti i čekati preko godinu dana dok se Jana ili Glover odluče vratiti", napisao je Rakić.

Rakić je vrlo uporan u prozivkama Prochazke, posebno nakon što je shvatio kako ga je ovaj pobjedom nad Dominickom Reyesom preskočio na službenom poretku kategorije i sebe doveo u poziciju potencijalnog idućeg izazivača. Čeh je odlučio ignorirati njegove poruke, možda čak i motiviran onime što se dogodilo prije otprilike godinu dana. Naime, Prochazka je nakon svoje prve UFC borbe, u kojoj je savladao Volkana Oezdemira, prozvao nekoliko boraca među kojima je bio i "Rocket". Austrijsko-srpski borac tim mu je putem odgovorio, izjavivši kako ga ne zanimaju borci koji se na službenom poretku ne nalaze ispred njega. Ukratko, sve drugo smatrao je nazadovanjem. Možda sad jednako tako razmišlja Jiri.

Umjesto bilo kakvog odgovora, Prochazka je još jednom odlučio na Instagram postaviti potvrdu svoje trenutne forme.

"Dovedi se do savršenstva pa to odradi na svom protivniku", napisao je češki poluteškaš uz objavu tri fotografije.

Blachowicz i Teixeira borit će se 30. listopada u Abu Dhabiju, odnosno na Yas otoku u Etihan Areni. Prochazka je više puta izjavio kako će biti spreman za taj datum te da je spreman i doputovati te se izvagati ukoliko bude bila potrebna zamjena.

Inače, Čeh je odradio tek dvije borbe u UFC-u, ali pobjede nad Volkanom Oezdemirom i Reyesom bile su mu dovoljne za osiguranje trenutne pozicije. Istovremeno, dok je Jiri briljirao završnicama, Rakić je upisao pobjede nad Anthonyjem Smithom i Thiagom Santosem, no dobio je jako puno kritika zbog pasivnog i kalkulantskog nastupa. Bio je uvjeren kako će mu samo pobjede biti dovoljne za osiguranje pozicije izazivača, koju ne možemo osporiti da je svojim rezultatima zaslužio. No, isto tako se on sam ne treba čuditi što je trenutno iza Prochazke. Poznato je kako UFC traži atrakciju, posebno u težim kategorijama.

Tko zna, možda će borbu Rakića i Prochazke biti moguće ugovoriti, no teško da će Jiri biti spreman i razgovarati o tako nečemu prije nego se razriješiti situacija na vrhu, odnosno prije nego se održi borba za titulu prvaka.

Linker
19. rujan 2024 20:35