UFC

Prvak u ulozi autsajdera: Poznati su prvi koeficijenti za meč između Israela Adesanye i Dricusa Du Plessisa

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/PA Images/Profimedia
Obračun za prvaka UFC-ove srednje kategorije gledat ćemo za nešto manje od dva mjeseca

Israel Adesanya drugom polovicom ljeta imat će priliku po treći puta postati UFC-ovim prvakom srednje kategorije. Jedan od najvećih boraca u povijesti te težinske kategorije borit će se protiv prvaka Dricusa Du Plessisa na UFC 305 eventu.

Perth će ugostiti tu spektakularnu priredbu, a ‘‘Izzy‘‘ i Dricus predvodit će program eventa. Zanimljivo je kako Adesanya dobiva priliku boriti se za pojas, iako je poražen u posljednjem nastupu. Da, mnogi će se složiti kako je na temelju starih zasluga opravdano dobio novi ‘‘title shot‘‘, ali ne smijemo zaboraviti kako je Adesanya u posljednja tri nastupa upisao dva poraza. Nakon drugog osvajanja pojasa, titulu prvaka nije uspio niti jedanput obraniti.

Neće ipak biti puno onih koji će se buniti zbog ugovaranja meča između njega i Du Plessisa. Među njima postoji svojevrsna netrpeljivost i sama promocija meča bit će itekako zanimljiva. Od borbe se također puno očekuje. Dricus Du Plessis vrlo je agresivan i atraktivan borac, dok Adesanya gaji kontraški stil koji bi se mogao pokazati ‘‘penicilinom‘‘ za Dricusa Du Plessisa.

Jako je ovo težak meč za prognozu, a sigurno ni ‘‘bookmakerima‘‘ nije bilo lako odrediti početne koeficijente i favorita ovog meča. Posao se ipak mora odraditi, a prema mišljenju kladionica, favorit je Israel Adesanya.

Dakle, bivši prvak napada pojas u ulozi favorita, ali koeficijenti su podosta tijesni i bliski. 1,70 iznosi koeficijent na pobjedu Adesanye, dok koeficijent na slavlje Dricusa varira od 2,15 do 2,20.

Sigurno će koeficijenti dodatno varirati do samog meča koji je na rasporedu u noći sa 17. na 18. kolovoza (osmi mjesec). Koliko su ‘‘bookmakeri‘‘ pogodili s odabirom favorita, saznat ćemo za nešto manje od dva mjeseca.

Linker
20. rujan 2024 08:23