UFC

Poirier potvrdio datum velikog trećeg okršaja protiv Conora McGregora

Dustin Poirier i Conor McGregor
 screenshot (YouTube, UFC)
Ranije spominjani datum potvrđen je prvobitno od strane Dane Whitea

Tijekom konferencije za medije održane nakon UFC 260 priredbe, Dana White je upitan za neke podatke o UFC 264 priredbi, planiranoj za srpanj. Tim putem je potvrdio kako se radi na datumu, T-Mobile Areni u Las Vegasu kao lokaciji te da vjeruje kako će u glavnoj borbi nastupiti Conor McGregor i Dustin Poirier.

Tu informaciju mediji su zapravo neslužbeno donijeli već nekoliko dana ranije, no ovo je prvi slučaj u kojem takva informacija dolazi od UFC-a ili jednog od sudionika. A upravo se jedan od sudionika javio nedugo nakon toga, putem vrlo kratke, ali jasne objave. Riječ je o Dustinu Poirieru, koji je tu borbu odabrao ispred ponuđene borbe za titulu prvaka lake kategorije.

"10. srpanj", samo je kratko napisao Dustin na Twitter, ali to je bilo apsolutno dovoljno da znamo o čemu se radi.

Poirier je u siječnju slavio u njihovom revanšu i očekivala se njegova borba protiv Charlesa Oliveire za titulu. No, kao što je gore navedeno, on je tu borbu odbio, s ciljem da dovrši posao s McGregorom te ujedno puno više zaradi nego što bi u onom drugom slučaju. Ako bi potvrdio posao s početka godine i još jednom savladao Irca, borba za titulu bi ionako trebala biti njegova, no uz puno sigurnije financijsko stanje. To je rizik koji je on svakako odlučio prihvatiti.

McGregor je najavio kako će u treći meč pristupiti na drugačiji način i njegova prva najava tek se očekuje. Moguće da se zapravo još uvijek čeka njegov potpis ugovora, a da je Poirier svoj posao odradio. Sve u svemu, obojica tu borbu žele, kao i UFC te bi ona uskoro trebala biti i službeno potvrđena.

Linker
20. rujan 2024 15:39