UFC

Paulo Costa: ‘Znam tko je idealan povratak za vratiti onog starog, agresivnog Paula Costu‘

Paulo Costa

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Iskusni Brazilac otkrio je koga vidi kao idealnog sljedećeg protivnika

‘‘Vratit ću starog Paula da skida glave, da ekspresno završava borbe. Nisam tip borca na kontre, žao mi je, nisam taj tip. Bolje mi ide kada idem naprijed i pokušavam završiti borbu i tražim glave. Imam moć, tako da moram to isporučiti i to ću učiniti. Nije me briga za bodove ili štednju energije ili bilo što od toga. Doći ću da skidam glave. To sam ja, to je tip borca kakav sam, i borac kojeg ljudi očekuju da budem. Nije me briga za bodove, dosta mi je toga".

Ovo što ste upravo pročitali, riječi su Paula Coste nedugo nakon poraza od Seana Stricklanda početkom ovog mjeseca. Brazilac je bio ljut na sebe samog zbog nedostatka agresivnosti i želje da se upusti u otvorene razmjene. Sean Strickland porazio je Costu podijeljenom sudačkom odlukom, iako je realnost da je Strickland čisto dobio ovaj meč i pogreška jednog od trojice sudaca koštala ga je jednoglasne pobjede.

Costa je tako upisao drugi uzastopni poraz, nakon što je u drugom mjesecu poražen i od strane Roberta Whittakera. ‘‘Borrachinha‘‘ hitno treba pobjedu kako bi zadržao relevantnost pri vrhu UFC-ove srednje kategorije, a jedno ime ističe kao borca koji bi mu vratio žar i energiju kakvu je nekoć posjedovao.

‘‘Ovo je ono što želim, ali to ne želim samo ja. Hoću priuštiti ljudima borbu koju žele gledati. Vrlo je jednostavno. Naravno, kad bih me pitali koju borbu želim, odabrao bih meč za titulu, ali to trenutno nije moguće. Još važnije od toga je činjenica da želim biti što zabavniji borac. Mislio sam da bi meč protiv Seana Stricklanda mogao biti zabavan, ali nije bio, to je bio dosadan meč. Ali sljedeći meč mogao bi biti jako zabavan, ako protivnik bude Khamzat Chimaev. To je perfektan izbor. On je idealan tip borca za vratiti starog Paula, agresivnog i opasnog. To je nešto što želim, a Chimaev je savršen tip za takav meč. Mislim da je on pomalo lud i zato bi meč bio još zabavniji.‘‘, rekao je Costa.

Podsjećamo, Khamzat Chimaev trebao je nastupiti ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji, ali njegov meč protiv Roberta Whittakera otkazao je upravo Khamzat. Zdravstvene tegobe spriječile su ga da nastupi i Khamzat će još neko vrijeme izbivati iz kaveza. Možda upravo Costa bude njegov sljedeći protivnik, nitko se ne bi bunio.

Linker
20. rujan 2024 07:38