UFC

Paulo Costa misli da se previše priča o Nickalu: ‘Prvo se treba dokazati, ali je odličan‘

Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Paulo Costa Borrachinha)
Dotaknuo se i potencijalnih protivnika u budućnosti

Prošlog utorka Bo Nickal je došao do druge pobjede na DWCS-u i tek treće u profesionalnoj MMA karijeri. No, već smo odavno naučili da takve stvari kada je u kreiranju ‘‘hype train‘‘ nisu toliko bitne te je Nickal već do kraja ovog tjedna isprozivao otprilike cijeli vrh srednje kategorije, a čak su ga i nazvali ‘‘Američkim Khabibom‘‘.

Neki su se borci zakačili za to, a drugi su ga samo ignorirali. Doduše, mora se priznati da je u oba navrata na DWCS-u imao uistinu impresivne nastupe; pogotovo ovaj posljednji ovoga tjedna kada mu je minuta bila potrebna da ‘‘submissionom‘‘ završi protivnika. Odmah je Nickal u intervjuu nakon borbe prozvao Khamzata Chimaeva, no Paulo Costa smatra da se Nickal treba još dokazivati, ali da je sigurno ‘‘real deal‘‘:

‘‘Ovdje u Americi ljudi puno pričaju o Bou Nickalu, ali prvo bi trebali vidjeti više od njega. Naravno da je ‘real deal‘, dobar je tip i mlad je te vrlo tallentiran. Ali MMA je jako kompliciran, mora dokazati da se može boriti protiv top pet likova, ali nikako protiv Chimaeva‘‘, rekao je Costa za MMA Junkie.

S razlogom je Costa rekao da se Nickal nikako ne bi trebao boriti protiv Chimaeva, a razlog je očigledan:

‘‘Ja želim tu borbu. Ali mislim da on neće prihvatiti borbu protiv mene, stalno me izbjegava i je**no je preplašen. Trenutno proziva Colbyja Covingtona‘‘, zaključio je Costa.

Costa je na kraju rekao da nema pojma protiv koga će se boriti, te da je opcija i Robert Whittaker. Jasno je kako bi najviše volio Chimaeva, no sve je izglednije da će ‘Borzu‘ dopustiti povratak u velter kategoriju.

Linker
20. rujan 2024 15:22